Gradonačelnik Bijeljine i ad ,,Komunalac“ predložili poskupljenje odvoza komunalnog otpada za 19,26%

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Skupštine Grada Bijeljina prenosimo u cjelosti:

Na 24. redovnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina na dnevnom redu se nalazi PRIJEDLOG ODLUKE O DAVANJU SAGLASNOSTI NA CJENOVNIKE KOMUNALNIH USLUGA PRIKUPLJANJA I ODVOŽENJA KOMUNALNOG OTPADA, čijim usvajanjem bi se cijena prikupljanja i odvoza komunalnog otpada povećala za 19,26%.

Navedeni prijedlog odluke u skupštinsku proceduru je uputio Gradonačelnik grada Bijeljina, a po zahtjevu ad ,,Komunalac“ Bijeljina.

U zahtjevu ad ,,Komunalac“ Bijeljina se navodi da je usled aktuelnih povećanja cijena energenata i cijene rada, a iz razloga što postojeće cijene komunalnih usluga prikupljanja i odvoženja komunalnog otpada nisu ekonomski opravdane i ne pokrivaju rashode pružanja usluga, ugroženo redovno poslovanje ad „Komunalac“ Bijeljina, te traže saglasnost za povećanje cijena komunalnih usluga prikupljanja i odvoženja komunalnog otpada u iznosu od 19,26%, za vlasnike i korisnike stambenih prostora, preduzetnike i pravna lica. Kao osnovni razlog podnošenja zahtjeva za davanje saglasnosti na povećanje cijena komunalnih usluga je povećanje troškova vršenja usluga prikupljanja i odvoženja komunalnog otpada. 

Gradonačelnik grada Bijeljina utvrdio je PRIJEDLOG ODLUKE O DAVANJU SAGLASNOSTI NA CJENOVNIKE KOMUNALNIH USLUGA PRIKUPLJANJA I ODVOŽENJA KOMUNALNOG OTPADA, te je proslijedio Skupštini grada Bijeljina na pretres i usvajanje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...

SPC slavi Svetog Jakova Persijanca

Na današnji dan crkva slavi Svetog Jakova Persijanca, hrišćanskog mučenika i svetitelja koji je živeo u 5. veku. Pravoslavni...

Proglašen najljepši automobil u 2023.

Polestar 4 je osvojio prestižnu nagradu za najljepši dizajn proizvodnog automobila u 2023. Ovu nagradu dodijelio je žiri sastavljen...