Građani zadovoljni sređenim centrom, ŽELE RADNIKE I NA PERIFERIJI BIJELJINE 

Datum:

Share post:

Za održavanje zelenih površina, cvjetnjaka i zamjenu dotrajalih stabala u gradskom budžetu Bijeljina planirano je 40.000 maraka. Polovina ovih sredstava utrošena je proljetos, a ostatak će biti do kraja oktobra.

Za održavanja gradskog parka, košenje, grabanje, čišćenje i čuvarsku službu obezbijeđeno je 99.999 maraka. Ono što je do sada urađeno građani ocjenjuju nedovoljnim.

Nadležnima najviše zamjeraju što se vodi briga o centru grada, a zapostavlja periferija.

– Živim u ulici Stefana Dečanskog, na Koridoru. Nikada nisam vidio da je neko oprao tu ulicu. Istina je da se smeće redovno vozi, ali to i plaćamo. A što se tiče sadnica, drvoreda, zelenih površina, to praktično i nemamo. Nekad je bilo, “gdje god vidiš mjesto, ti drvo posadi”. Danas je to “samo zgradu gradi”. A trebalo bi da se ugledamo na velike gradove koji mnogo pažnje posvećuju zelenilu. Jer to je i lijepo i zdravo – kaže Branimir Petrović.

TESTNA REKLAMA

Ipak, kažu građani, pomaka ima u odnosu na prethodne godine, posebno kada je gradski park u pitanju.

– Redovno čiste, kose travu, uklanjaju osušena stabla i sade novo drveće. Uredili su i dječje igralište, izgradili česmu. Tako i treba. Park nam je star više od vijeka i zaostavština je austrougarske države. Imamo obavezu prema budućim pokoljenjima da ga čuvamo – kaže Bijeljinka Brankica Petković.

Preduzeće “Komunalac” je na tenderu dobilo posao održavanja zelenih površina i gradskog parka vrijedan 230.000 KM, a za čišćenje grada, pranje ulica i trotoara ugovor sa gradskom upravom je vrijedan 360.000 KM.

Izvršni direktor za proizvodno-tehničke poslove u preduzeću “Komunalac” Bijeljina Milorad Stjepanović pojašnjava da je u toku ove godine zasađeno više od 100 novih stabala. Osim toga, u ovoj godini potpuno su obnovljeni drvoredi u ulicama 27. marta i Srpske vojske, koji su oštećeni prilikom izgradnje kanalizacije.

– Na gradskom trgu završili smo uređenje dekorativnih žbunastih vrsta, na lokaciji dječjeg igrališta u naselju Koviljuše posađeno je 30 sadnica javora i hrasta, u ulici Žrtava Romanovih 30 stabala lipe, ulici Sergeja Jesenjina isto toliko sadnica graba. Zamijenili smo sasušene sadnice u drvoredima u gradskom parku, ulicama Sremskoj i Kralja Dragutina – pojašnjava Stjepanović.

Pojedinci lome mlade drvorede
U “Komunalcu” upozoravaju da veliki problem prave nesavjesni pojedinci koji vrlo često lome tek oformljene drvorede. Apeluju na nadležne inspekcijske službe da pojačaju mjere kontrole i kazne.

Kako bi ovaj  grad bio što ljepši, čistiji i zeleniji, nephodna je, dodaju, veća podrška građana, ali i nevladinih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...