Mnogobrojni građani okupili su se ispred zgrade Suda BiH kako bi pružili podrušku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji će se pojaviti na današnjem ročištu iako nema uslova za njegovo održavanje.

Pred zgradu Suda BiH u Sarajevu, u znak podrške predsjedniku Srpske, došli su i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, sin predsjednika Republike Igor Dodik, predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac, srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

U Sarajevo su stigli i mnogobrojni ministri kao i načelnici i gradonačelnici. 

„Sudija je zatražio da dođemo. Idemo, iako nema uslova za pretres“, rekao je ranije advokat predsjednika Srpske Goran Bubić.

Podsjećamo, ranije jutros Bubić je saopštio da je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgađanje današnjeg ročišta pred Sudom BiH, s obzirom da je Lukić u bolnici.

Bubić je za RTRS rekao da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres i da ne vidi svrhu ročišta.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske saopšteno je da je Lukić juče primljen kao hitan slučaj te da se nalazi u Klinici za kardiologiju UKC-a Srpske.

„Pacijent je hospitalizovan zbog hipertenzivne krize i sumnje na akutni koronarni sindrom i prema riječima prof. dr Tamare Preradović Kovačević, načelnice Klinike za kardiologiju trenutno su dijagnostički i terapijski protokoli u toku i ostaje na daljem praćenju i liječenju u ovoj Klinici“, navedeno je u saopštenju.

Ročište je zakazano za danas u 13 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име