Gradaščević posjetio proizvodni pogon firme Bosmopp u Janji kod Bijeljine (foto)

Datum:

Share post:

Potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Mustafa Gradaščević posjetio je u MZ Janja kod Bijeljine proizvodni pogon firme Bosmopp te njegovo saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Novu godinu započinjemo lijepim pričama.

Danas sam posjetio proizvodni pogon firme Bosmopp, vlasnika našeg uspješnog privrednika, velikog humanitarca i zaljubljenika u Janju i sembersku ravnicu – Zekerijaha Mulamustafića.

Inače, Zekerijah kojega u Janji zovemo od milja Kijo, živi na relaciji Beč – Janja. U Beču je vlasnik jedne firme. I kao što napisah, Kijo je zaljubljenik u Janju i veliki lokal patriota, te je svoj kapital zarađen u Austriji odlučio ulagati u Janju i na taj način pomoći svome mjestu i domovini.

Firma koju je Kijo otvorio prije nepunu godinu dana bavi se proizvodnjom mopova za suho i mokro čišćenje prostorija. Za sada, kompanija Bosmopp ima pet zaposlenih radnika. Proizvodi nekoliko vrsta mopova a Kijo kaže: “Kako se pos’o ako Bog da bude širio i potražnja za mopovima bude bila veća, mi ćemo proširivati pogon i zapošljavati nove radnike.”

Zasad je firma Bosmopp u pregovorima sa nekim trgovačkim lancima u Bosni i Hercegovini oko prodaje svojih proizvoda u njihovim objektima. Određene količine proizvoda izvoze se za Austriju i Njemačku a otvara se i tržište susjedne Srbije. Svi oni koji žele pomoći rad ove firme mogu to učiniti kupovinom njihovih mopova, koji su kvalitetom zadovoljili i probirljivo tržište EU. A ako ništa drugo i preporuka je pomoć.

Primjer hadžije Zekerijaha Mulamustafića je primjer kako se voli, brine i pomaže rodni toprak i domovina.

I hvala Bogu svaki dan je sve više ovakvih ljudi, Janjarca. Za ovu godinu, u najavi je pokretanje još dvije firme u Janji sa kapitalom zarađenim u inostranstvu. Kada tome dodamo i jednu poznatu bosanskohercegovačku firmu koja dolazi u Janju i koja će zaposliti cca 65 radnika, onda se vidi da se dosadašnji trud, rad i zalaganje na promociji naše Janje itekako isplatio.

Sve ove lijepe vijesti koje dijelimo na početku ove godine su jedan od preduslova, uz naravno naše jedinstvo, da ako Bog da dođemo do cilja a to je opština Janja.

Idemo brže, više, jače i bolje, ako Bog da!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Stanje na putevima u Srpskoj za 24. februar – Pretežno mokri kolovozi

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 24.02.2024 07:10:46 REPUBLIKA SRPSKA Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a vozi se po...

Naređena hitna evakuacija stanovnika: Vatrogasci se bore sa požarima u Australiji

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 28 beba, od kojih 13 djevojčica i 15 dječaka. U...

Danas i sutra obilne padavine u Hercegovini

U subotu 24.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vetar. Vetar će tokom jutra oslabiti na severu,...