Google Pay ukida podršku u Americi ove godine

Datum:

Share post:

Google Pay je većinom zamijenjen Google Walletom još 2022. godine, ali je još uvijek bio u upotrebi u nekoliko zemalja, uključujući SAD. Sada je Google objavio da će samostalna Pay aplikacija biti ukinuta u Americi 4. juna 2024. godine. Na taj način Google će još pojednostaviti svoje metode plaćanja. Nakon 4. juna, aplikacija će biće dostupna samo u Singapuru i Indiji zbog „jedinstvenih potreba u tim zemljama“, navodi Google.

Kao dio promjena, Google će ukinuti međusobna plaćanja (P2P), upravljanje saldom i „pronalaženje ponuda i popusta“. Za ovo posljednje, preporučuje se korištenje nove opcije za ponude koja se nalazi u pretrazi. Korisnici će i dalje moći da prenesu svoj Google Pay saldo na bankovni račun poslije 4. juna 2024. godine koristeći Google Pay veb stranicu.

Google Wallet je sada dominantna platforma u odnosu na Google Pay. Prema navodima kompanije ima pet puta više korisnika u 180 zemalja. Razlog tome je što Google Wallet ne obuhvata samo plaćanja putem kreditnih i debitnih kartica već omogućuje čuvanje karata za prevoz, državnih identifikacionih kartica, vozačkih dozvola, virtuelnih ključeva za automobile i mnogo više.  Google Pay, kao usluga i dalje će biti dostupan kroz Google Wallet.

Googleov sistem plaćanja bio je haotičan tokom godina. Počeo je kao Google Wallet, koji je pokrenut 2011. godine. Tada je bio sistem za plaćanje dodirom koji je izašao godinama prije Apple Paya. Apple Pay se pojavio 2014.godine.

U međuvremenu, Android Pay je izašao 2015. godine, zatim je integrisan sa Google Walletom 2018. godine i preimenovan u Google Pay. Osim toga, kompanija je originalno imala Google Wallet karticu (ukinutu 2016. godine) koja je bila efektivno prepaid debitna kartica koja se mogla koristiti sa bilo kojim prodavcima koji su prihvatili Mastercard. Sada je sve ponovo pod Google Walletom osim ako kompanija ponovo ne promijeni mišljenje, prenosi „PCpress“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: PCpress

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...