Jedna od novih funkcija koja postaje dostupna u Google Maps aplikaciji tiče se punjenja električnih vozila.

Sada ćete lakše moći da pronađete obližnje stanice za dopunu i punjenje baterija na vozilima, pritiskom na odgovarajuću opciju ispod glavne trake za pretragu, na vrhu ekrana.

Važno je napomenuti da je potrebno da u aplikaciji podesite svoj automobil kao električno vozilo da biste vidjeli ove stanice, a to možete da uradite u Google Maps podešavanjima.

Podrazumijevana opcija je automobil na benzin, i u tom slučaju videćete brze veze do benzinskih pumpi. Slična nadogradnja već je bila dostupna na Android Auto platformi prošle godine, ističe 9to5Google, prenosi PC Press.

Druga Google Maps funkcija omogućava da vidite cijelu dužinu i oblik putanje u plavoj boji kada je tražite – gdje počinje i završava, kao i koliki prostor zauzima na mapi. Ranije je bilo moguće samo da određenu tačku na putu obilježite čiodom crvene boje, da biste lakše pronašli put do nje.

Naravno, i dalje možete detaljno da istražite bilo koju tačku na putu po vašim potrebama. Iako su ovo relativno manje promjene, obje funkcije treba da olakšaju korišćenje Google Maps aplikacije. Trenutno, međutim, nema informacija da li će slična ažuriranja biti dostupna i za iOS korisnike.

Ovo će biti značajna nedjelja za Google, s obzirom na predstojeći Google I/O 2024 događaj za programere  koji počinje u utorak, 14. maja. Tada možemo da očekujemo više informacija o nadogradnjama koje će da stignu na Google Maps i uopšte na Google aplkacije, a događaj će biti dostupan za praćenje uživo širom svijeta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: PC press

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име