Google će obrisati milijarde podataka

Datum:

Share post:

Američka tehnološka korporacija Google će izbrisati milijarde podataka korisnika o pretraživanju interneta u okviru sudske nagodbe kojom će biti okončana grupna tužba protiv kompanije.

„Uslovi nagodbe su prvi put objavljeni u podnesku sudu u San Francisku“, navodi CNN, prenosi Tanjug.

Google mora da obriše „milijarde zapisa podataka“ koji proističu iz pregledanja interneta preko „inkognito“ režima, navodi se u dokumentu.

Korisnici su smatrali da pretraživanje veba u „inkognito“ režimu garantuje njihovu anonimnost, ali Google je uprkos tome prikupljao informacije o njihovim aktivnostima na internetu, navodi se u tužbi koja je prvobitno podnijeta 2020. godine.

Google će, takođe, morati da obavijesti korisnike o tome kakve podatke prikuplja svaki put kada korisnik započne pretraživanje interneta u „inkognito“ režimu.

Portparol Google Hoze Kastanjeda je rekao da je kompanija zadovoljna ishodom tužbe i tvrdi da firma „nikada ne povezuje tehničke podatke u pregledanju sa konkretnim korisnicima“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nemanja Gruban, odbornik u Skupštini Prijedora, pristupio Selaku i SPS

Nemanja Gruban, odbornik u Skupštini Prijedora, pristupio SPS-u Nakon razgovora sa Goranom Selakom, predsjednikom Socijalističke partije Srpske, ovoj partiji...

Iran, uprkos napadu Izraela, na pragu da NAPRAVI NUKLEARNU BOMBU

Međusobni napadi Izraela i Irana još jednom su bacili svjetlo na činjenicu da ovaj sukob može da se...

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...