Gmail sada može da skenira Dark Web

Datum:

Share post:

Google je u sve Gmail naloge u SAD-u dodao alatku koja otkriva i prijavljuje imejl naloge na Dark Webu, a planira da funkciju proširi i na određena internacionalna tržišta.

Nova funkcija, koja će poboljšati bezbjednost korisnika, stiže na Google naloge. Funkcija korisnika može da obavijesti o tome da je njegova imejl adresa objavljena na Dark Webu.

Tokom narednih nedjelja, funkcija će biti dostupna korisnicima u SAD-u, a biće proširena globalno na selektovanim tržištima kasnije tokom godine.

Ova “dark web report” funkcija može da skenira Dark Web i provjeri da li su se korisnikove Gmail adrese pojavljivale na ovoj mreži. Pored toga, savjetuje korisnike o koracima koje mogu da preduzmu kako bi poboljšali svoju onlajn bezbjednost.

Lične informacije korisnika, poput imejl adresa, mogu da pronađu svoj put do dark Weba kao rezultat probijanja i krađe podataka sa platformi na koje je korisnik ulogovan.

Ove informacije se potom prodaju i koriste od strane sajber kriminalaca na različite načine – krađa identiteta, bankarske prevare, fišing i drugo, prenosi “b92”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ČAVIĆ: Dvojici radnika „Elektrokrajine“, koji su odslužili kaznu u Hagu, zatvoreni računi

Bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić rekao je da je BiH jedina zemlja u kojoj postoji čovjek sa...

MINISTRSTVO POLJOPRIVREDE: Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2024. godini

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava korisnike podsticaja da je danas objavljen Javni poziv za podnošenje...

Da li će i Srpska dobiti sistem “Pronađi me”?

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske posjetili su juče Centar za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu...

ŠMIT: Dodik zna ko je Šmit, a Čović neka se smiri

Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika rekao je da je njegov posao da štiti...