Gmail sada može da skenira Dark Web

Datum:

Share post:

Google je u sve Gmail naloge u SAD-u dodao alatku koja otkriva i prijavljuje imejl naloge na Dark Webu, a planira da funkciju proširi i na određena internacionalna tržišta.

Nova funkcija, koja će poboljšati bezbjednost korisnika, stiže na Google naloge. Funkcija korisnika može da obavijesti o tome da je njegova imejl adresa objavljena na Dark Webu.

Tokom narednih nedjelja, funkcija će biti dostupna korisnicima u SAD-u, a biće proširena globalno na selektovanim tržištima kasnije tokom godine.

Ova „dark web report“ funkcija može da skenira Dark Web i provjeri da li su se korisnikove Gmail adrese pojavljivale na ovoj mreži. Pored toga, savjetuje korisnike o koracima koje mogu da preduzmu kako bi poboljšali svoju onlajn bezbjednost.

Lične informacije korisnika, poput imejl adresa, mogu da pronađu svoj put do dark Weba kao rezultat probijanja i krađe podataka sa platformi na koje je korisnik ulogovan.

Ove informacije se potom prodaju i koriste od strane sajber kriminalaca na različite načine – krađa identiteta, bankarske prevare, fišing i drugo, prenosi „b92“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: „Srbima nije smetao Kfor, već Kurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se večeras povodom situacije na Kosovu i Metohiji, iz zgrade Generalnog sekretarijata predsjednika...

Vukota Govedarica izabran za predsjednika OO SDS Gacko

Vukota Govedarica izabran za predsjednika OO SDS Gacko Skupština opštinske organizacije SDS Gacko tajnim glasanjem, jednoglasno je izabrala Vukotu...

BIJELJINA: U Banji Dvorovi otvorena II međunarodna likovna kolonija (foto)

Večeras je u restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi svečano otvorena II međunarodna likovna kolonija u organizaciji...

SPKD „PROSVJETA“ IZ LOPARA NASTUPILO NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU

NASTUP NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Lopara je učestvovalo na 12. Smotri...