Google je u sve Gmail naloge u SAD-u dodao alatku koja otkriva i prijavljuje imejl naloge na Dark Webu, a planira da funkciju proširi i na određena internacionalna tržišta.

Nova funkcija, koja će poboljšati bezbjednost korisnika, stiže na Google naloge. Funkcija korisnika može da obavijesti o tome da je njegova imejl adresa objavljena na Dark Webu.

Tokom narednih nedjelja, funkcija će biti dostupna korisnicima u SAD-u, a biće proširena globalno na selektovanim tržištima kasnije tokom godine.

Ova „dark web report“ funkcija može da skenira Dark Web i provjeri da li su se korisnikove Gmail adrese pojavljivale na ovoj mreži. Pored toga, savjetuje korisnike o koracima koje mogu da preduzmu kako bi poboljšali svoju onlajn bezbjednost.

Lične informacije korisnika, poput imejl adresa, mogu da pronađu svoj put do dark Weba kao rezultat probijanja i krađe podataka sa platformi na koje je korisnik ulogovan.

Ove informacije se potom prodaju i koriste od strane sajber kriminalaca na različite načine – krađa identiteta, bankarske prevare, fišing i drugo, prenosi „b92“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име