Geografski fakultet upisao PRIJE 34 GODINE, juče ponovo pao kod ČUVENE PROFESORKE MILE

Datum:

Share post:

Ispit na Geografskom fakultetu u Beogradu kod, po strogoći čuvene profosorke dr Mile Pavlović, ući će u istoriju polaganja na ovom fakultetu – od 18 akademaca čak dva su dobila šestice!

 

Ipak, te sreće nije bio najstariji među onima koji su juče polagali, a koji je ovaj fakultet upisao davne 1984. godine, odnosno prije 34 godine.

Način na koji je Mila Pavlović juče održala ispite konačno je oduševio, doduše samo na kratko, stare studente koji i duže od decenije ne mogu da polože njena dva ispita.

Oduševljenju je, međutim, bio kraj kada su dva sata po okončanju ispita, vidjeli i rezultate. Prolaznost je i dalje slaba – od ukupno 18 akademaca, koji su u decembarskom roku okušali sreću na dva predmeta pred profesorkom Pavlović, samo su dva dobila šestice.

Stariji student, koji je konačno dobio prolaznu ocjenu iz zaostalog predmeta sa treće godine studija, Geografski fakultet upisao je 1993. godine, dok je najstariji akademac koji je juče izašao na ispit i nažalost pao – indeks dobio čak 1984. godine, piše Politika.

Poslije žalbi studenata i prošle nedjelje odluke Naučno-nastavnog veća Geografskog fakulteta, uz odobrenje čelnika Univerziteta u Beogradu (UB), ispiti kod prof. Pavlović sa treće i četvrte godine održani su pismeno. Na ovaj način studentima je omogućeno da “crno na bijelo” prikažu svoje znanje.

Čak nas je i “potapšala po ramenu”

 
 

Akademci su istakli da su konačno zadovoljni jer su ispiti za sve tri grupe studenta protekli korektno, a takvo je, kažu, bilo i ponašanje profesorke Pavlović. To ih je, naglašavaju, odvratilo od odluke da u Rektorat Univerziteta u Beogradu predaju novi zahtjev za izuzeće po strogoći decenijama čuvene profesorke Pavlović s ispita i predlože tri profesora koji bi je zamijenili.

 

– Prof. Mila Pavlović je prišla svakom od nas, nekog čak i potapšala po ramenu, bodrila nas da napišemo koju rečenicu kako bismo položili. Primjetna je promjena njenog odnosa prema studentima, nadamo se da će i ocjenjivanje biti jednako korektno, da će postojati kriterijumi za šesticu i za desetku, odnosno da neće zahtjevati da za prolaznu ocjenu znamo baš sve kao za visoku ocenu. Takođe, nadamo se da će model testa ostati isti za sve naredne ispitne pismene rokove, da ga neće mijenjati iz roka u rok – ističe studentkinja Ž.S, koja je sa nekoliko kolega sumirala utiske.

Konačno bez uvreda

Uglas ističu da su konačno bili opušteni na ispitu, jer im nisu prijetila “profesorkina blic pitanja, poneka uvreda i prekidanje u iznošenju naučenog”.

Ne kriju da je profesorka Pavlović opet uspjela da ih iznenadi, jer im je dala po samo dva ispitna pitanja koja je trebalo da odgovore detaljno, kako je profesorka naglasila esejski. Očekivali su, kažu, test od 30 pitanja, kako su prije toga nezvanično saznali.

Skinula im satove, dala svoje hemijske

– Nemamo ništa protiv načina na koji je prof. Pavlović organizovala ispit. Ali, dosta kolega je vratilo ispitna pitanja jer su se spremili za blic pitanja, a ne da opširno odgovaraju na samo dvije lekcije. Do proteklog četvrtka uveče smo bili u neizvjesnosti, nismo znali da će biti pismenog ispitivanja, pa mnogi nisu ni prijavili ispit. Nadamo se većoj izlaznosti i prolaznosti u januarskom roku – priča u ime starih studenta Ž. S. i dodaje da je kontrola na ispitu bila na najvišem nivou. Profesorka naredila da sve stvari, čak i ručne satove ostave u drugoj prostoriji, a uz ispitna pitanja im je podijelila i svoje hemijske olovke. Ispit u 10 časova je, uz dekana i Petra Bulata, prorektora za nastavu UB, nadziralo još deset službenika.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JEDINA BOLNICA U REPUBLICI SRPSKOJ SA STANDARDIMA ISO 9001 i 22301 (foto)

JZU Bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina danas su zvanično uručeni sertifikati standarda ISO 9001:2015 i ISO 22301:2019 od strane...

Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta

U slučaju prehlada, viroza, stomačnih virusa, vodenih ospica i drugih dječjih bolesti, koje su na neki način bezazlene,...

Upozorenje na jak i olujni vjetar popodne i sutra tokom dana

UPOZORENJE: JAK I OLUJNI VETAR 15-16.04.2024. U ponedeljak 15.04. popodne i uveče očekuje se umeren do jak, u višim predelima u...

STANIVUKOVIĆ: Dolazim na miting „Srpska te zove“, poziv svim građanima da dođu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da će doći na veliki narodni miting "Srpska te zove", koji...