Njeni profesori imaju samo reči hvale

Na fakultetu u Nansiju od 1.470 studenata upravo je Srpkinja, Anđela Lazarević, izabrana za najboljeg studenta, a nakon toga je isto priznanje dobila i na nacionalnom nivou u svojoj branši.

Da bi se samo upisala na fakultet bilo je potrebno da uđe u 900 od 5500 studenata. Već na prvoj godini ostane samo 200 studenata.

Anđela je u prethodnoj godini postigla takve rezultate na fakultetu da joj se klanja cela Francuska. Naime za samo jednu godinu, dala je po dve godine i to na dva fakulteta. Na Medicinskom fakultetu i na fakultetu fizike i hemije sa maksimalnim ocenama. Njeni profesori na oba fakulteta ne štede reči hvale.

Znajući da Francuzi ne prepuštaju ništa slučaju, ponudili su joj već od 2024. godine specijalizaciju kao natprosečnom studentu.

Međutim dobar glas, daleko se čuje pa je i Švajcarska poslala ponudu da stipendira u potpunosti Anđelu i plati joj kompletnu specijalizaciju takođe pod naznakom „natprosečnog studenta“. I zaista, Anđela je natprosečni student.

Anđela je prihvatila ponudu iz Švajcarske. Želja joj je da postane vrhunski kardio-vaskularni hirurg i da napreduje u naučnom programu fizike i hemije oko istraživanja bolesti srca.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: espreso.co.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име