Garda „Panteri“: Ukoliko se Gradonačelnik ne javi do sljedećeg petka, organizovaćemo proteste (foto, video)

Datum:

Share post:

Udruženje veterana Garde „Panteri“ danas je održalo konferenciju za medije ispred zgrade Gradske uprave na kojoj su ukazali na, kako kažu, licemjerstvo i nepoštovanje Gradonačelnika Petrovića prema Udruženju.

Petar Cvijetinović, predsjednik Udruženja Garde „Panteri“, rekao je da su se okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo, koji se prije svega tiče odnosa Gradonačelnika prema Udruženju.

„Pogodila nas je činjenica da je Gradska uprava Grada Bijeljina, na čelu sa Gradonačelnikom, odbila da produži ugovor o zakupu zgrade ratne komande Garde Panteri na hipodrumu. Prikupili smo građevinski i arhivski materijal, ( u vrijednosti 60.000KM) jer smo planirali da izgradimo Spomen sobu Garde „Panteri“. Sve smo to napisali u pismu Gradonačelniku, tražili smo sa njim razgovor, međutim on se nije udostojio da odgovori na naše zahtjeve. U najmanju ruku smo šokirani ovom odlukom i saznanjem da naš objekat ratne komande treba da se dodjeli ergeli konja „Huskić“, a isti, navodno, imaju zadatak da obezbjede glasove Roma protiv opoziva Gradonačelnika“, rekao je Cvijetinović.

Kao vrhunac licemjerstva, Cvijetinović navodi tužbu Gradske uprave upućenu Udruženju za neplaćeni PDV za zgradu na hipodromu. Zbog neplaćenog PDV-a, Udruženju prijeti blokada računa koja bi mogla prouzrokovati mnoge probleme.

„Udruženju Garde „Panteri“ prijeti blokada računa zbog 6.020KM, a sve aktivnosti Udruženja su dovedene u pitanje, kao što je nabavka lijekova, citostatika, paketa hrane, prevoz boraca u bolnice, Dana Garde „Panteri“, kaže Cvijetinović, te dodaje da su sve aktivnosti obustavljene do daljnjeg.

Cvijetinović kaže da su nakon objave da će se održati konferencija, najmonstruoznije napadnuti od strane Gradonačelnikovih botova i pojedinih radnika Gradske uprave, karakterišući ih kao kriminalce.

„Neće nas pokolebati nikakav napad. Svaki put kada mi pokušamo nešto da tražimo, oni nas putem društvenih mreža kriminalizuju do te mjere da bi obesmislili svaku našu molbu. Udruženje Garde „Panteri“ daje Gradonačelniku rok do sljedećeg petka do 8.00 časova ujutro da nam se javi, da dogovorimo da Udruženje produži ugovor za zgradu i da nastavimo da radimo. Takođe, želimo da se napravi reprogram duga. Ukoliko to ne uradi, mi ćemo organizovati protest i pozvaćemo sve naše članove da ne idu na posao“, rekao je Cvijetinović.

Član Garde „Panteri“, Radiša Lukić, govorio je o egzisteniciji i problemima sa kojima su susreću porodice poginulih boraca, a to je zaposlenje djece boraca koji su dali život za državu.

„Čak ni 30 godina poslije rata, nema posla za tu djecu. Poslije Prvog i Drugog svjetskog rata kažu da su borcima dali potvrdu da mogu prositi. Pitam ovu vlast ovde, može li i nama dati potvrdu da prosimo, djeci ljudi koji su izginuli…Dajte im potvrdu da mogu da prose i da to bude legalno“, rekao je Lukić.

On je istakao da mu nije jasno zašto su kao Jedinica diskiminisani od strane Grada, kada su dali veliki doprinos za državu i Grad tokom proteklog Odbrambeno-otadžbinoskog rata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini završen 7. festival srednjoškolskih predstava „Udahni kulturu“

Sinoć je u Centru za kulturu "Semberija" završen 7. Festival srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu" predstavom "Urnebesna tragedija" u...

MLADEN PETROVIĆ: Narodni Gradonačelnik, koji troši narodni novac, na način na koji ON hoće!

Mladen Petrović, odbornik u SG Bijeljina se obratio javnosi putem svog zvaničnog FB naloga a post prenosimo u...

U prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina održano Gradsko takmičenje

Gradsko takmičenje iz pružanja prve pomoći održano je 24. aprila u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta u Bijeljini. U...

ŠAMAC: Puna podrška građana MZ Batkuša načelniku Milićeviću (foto)

Načelnik Opštine Šamac Đorđe Milićević boravio je u šamačkoj MZ Batkuša te je sa sugrađanima sumirao rezultate zajedničkog...