Funkcioner SDA nazvao Dodika i Srđana Aleksića četnicima

Datum:

Share post:

Nakon što se u javnosti pojavila netačna informacija da su sarajevske vlasti promijenile naziv ulice koja je nosila ime Srđan Aleksić, reagovao je bivši odbornik SDA u Opštinskom parlamentu Novi Grad Sarajevo, Tajib Delalić koji je ovog Trebinjca nazvao četnikom.

Delalić, koji je bio jedan od inicijatora uklanjanja imena Srđana Aleksića iz naziva ulice rekao je da će njen naziv kad tad biti promijenjen.

Ovaj bivši odbornik SDA je ovo izjavio reagujući na objavu predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika koji je na Tviteru iznio neprovjerenu informaciju kako su sarajevske vlasti izmijenile naziv ulice Srđan Aleksić.

Delalić je i Dodika nazvao četnikom te iznio neprimjerene psovke na račun predsjednika Srpske.

– Vi vjerujete Dodiku, je**mu mater i Dodiku. To je najveći četničina koji postoji u BiH i samo zbunjuje muslimane. Znači, dio ulice koji je vezan za Novu Otoku nosi ime Mehmeda Alagića, čitava Nova Otoka, a onaj dalje nastavak gore, sve je Srđana Aleksića. Nije uklonjena još i biće uklonjena zato što je četnik taj Srđan Aleksić. Ako ne možete dokazati, a prvi ste se digli protiv mene da to nije četnik, otiđite u Trebinje pa pitajte, ko je Srđan Aleksić – izjavio je Delalić za sarajevski Avaz.

On je upitao novinara Avaza kakav je Aleksić rodoljub i zbog čega u Banjaluci ili Trebinju ne postoji ulica sa njegovim imenom.

Podsjećamo, Srđan Aleksić je nasmrt pretučen u januaru 1993. godine nakon što je pritrčao da zaštiti svog druga, Bošnjaka Alena Glavovića kojeg je grupa vojnika VRS napala na trebinjskoj pijaci.
Četvorica vojnika su Aleksića pretukla kundacima pušaka.

Alen Glavović danas živi u Švedskoj, oženjen je i ima dvoje djece. Svake godine posjeti Trebinje, Srđanov grob i njegovog oca.

Srđanu Aleksiću je posthumno dodijeljena Povelja Helsinškog komiteta za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, a u Sarajevu u njegovu čast jedna od ulica nosi njegovo ime.

Ovo se, međutim, ne sviđa pojedinim bošnjačkim nacionalistima, među kojima prednjače funkcioneri SDA, a koji posljednjih mjeseci vode žestoku kampanju da se promijeni naziv ulice.

Pored odbornika SDA koji zahtijevaju tu promjenu, jedan od zagovornika promjene naziva ulice je i akademik Abdulah Sidran, koji je ranije pokojnog Aleksića, između ostalog, nazivao četničkim vojnikom i švercerom.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com/avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...