„FOOTBALL TALENT ACADEMY PROGRAM“ POČEO SA RADOM U BIJELJINI

Datum:

Share post:

Da je Semberija prepuna fudbalskih talenata, za to smo znali već odavno, od Musemića, Miloševića, Branimira Bajića, pa do u poslednje vreme Luke Jovića, Joveljića, Ristića, Nemanje Jovića, Cicana Stankovica i Danijela Milicevica. 

Složićemo se svi talenata je puno, ali put od talenta do profesionalnog igrača je težak i trnovit, često su na tom putu ogromne prepreke zbog kojih se mladi i talentovani igrači izgube i naprasno odustanu od fudbala, posebno u uzrastu od 12. do 18. godine. 

Fudbalska menadzerska agencija iz Njemačke „Sports Exellence“ sa svojim predstavnikom Filipom Vujićem za ovaj region, pronašla je način, kako da pruži podršku i pomoć u pronalaženju „pravog i ispravnog“ puta od talenta do profesionalnog igrača, a sve to kroz „Football Talent Academy Program“. 

„Program koji je zasnovan na zapadnim principima, koji je se pokazao kao veoma uspešan u Evropi, u kojem je glavni i osnovni cilj djete i njegov pravilan psiho-fizički razvoj, kao i kvalitetan grupni i invidualni rad sa najboljim igračima u različitim uzrasnim kategorijama. Program je osmišljen tako da će djeca raditi u jako kvalitetnim grupama, sa podjednakim protivnicima, koji će ih tjerati da budu bolji.“ – istakao je predstavnik agencije Filip Vujić.

Da bi se ovaj program na najbolji način sproveo i bio uspešan, kao u Evropi. Njemačka menadžerska agencija „Sports Exellence“ je izabrala dve škole fudbala sa područja Bijeljine, ŠF „Nacional“ i ŠF „United“, za saradnike u sprovođenju ovog projekta. 

„Program je već do sad okupio preko 20 dječaka sa područja Bijeljine, Modriče, Brčkog, Vlasenice, Zvornika, Ugljevika i okoline. Trenutno su u fokusu programa djeca rođenja 2012. i 2013. godine, a da su otvorena vrata programa i mlađoj djeci govori činjenica da je najmlađi učesnik programa Marko Radan 2014. godište i zasigurno jedan od najtalentovanih dječaka u svom godištu, čiju su talenat prepoznali i skauti velike Crvene Zvezde. Drago nam je da je učesnik programa i Uroš Mitrović 2012. godište koji je član svetski poznate i priznate škole fudbala Partizana, čiji je talenta oduševio sve pa i trenere čuvenog omladinskog pogona Partizana.“ – istekao je edukator programa fudbaski trener Dalibor Dado Mićić.

Odabrani članovi „Football Talent Academy Program“ će učestovati na „Borac Kup“ koji se održava od 30. Marta do 02. Aprila u Banjaluci, sa kojim samo započinje ciklus učestovanja na veoma jakim regionalni turnirima. 

„Želimo da pored kvalitetnog rada, učesnicima programa ponudimo i učešće na najboljim regionalnim turnirima. Da bi stvarno prepoznali talenat i kvalitet moramo da imamo pravu sliku, a to ćemo najbolji imati kroz igranje najkvalitetnijih takmičenja i kvalitetnih utakmice. Iako je ovaj program na samom početku, veoma se radujemo učešću na ovom prestižnom turniru.“ – istekao je jedan od edukatora programa fudbalski trener Boriša Bodiroga vlasnik UEFA A licence. 

Svi koji žele da se oprobaju u ovom programu, mogu da stupe u kontakt sa edukatorima programa fudbalskim trenerima Dalibor Mićićem i Borišom Bodirogom putem brojeva telefona : 065413496 Dalibor i 0604000250 Boriša. 

„Vrata programa su svima otvorena, naši edukatori programa će izabrati najbolje i najkvalitetnije dječake 2012. i 2013. godišta i sprovesti ih kroz naš program. Oni koji budu učesnici programa dobiće razne pogodnosti od besplatnog grupnog i invidualnog treniranja, do odlazaka na najkvalitetnije fudbalske turnire u regiji i Evropi, kao i odlaske na najbolje fudbalske kampove širom Evrope. Zajedničkim snagama ćemo se potruditi da ovaj program uspije i kod nas. Da bi sutra se ponosili sa nekom novom fudbalskom zvezdom sa ovog područja.“ – istakao je Filip Vujić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: U Banji Dvorovi otvorena II međunarodna likovna kolonija (foto)

Večeras je u restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi svečano otvorena II međunarodna likovna kolonija u organizaciji...

SPKD „PROSVJETA“ IZ LOPARA NASTUPILO NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU

NASTUP NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Lopara je učestvovalo na 12. Smotri...

U Zvečanu ima ranjenih, KFOR stoji ispred opštine

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfora i srpskog naroda ima mnogo povređenih sa obe strane, javlja...

„KOSOVO JE SRCE SRBIJE“: Novak poslao moćnu poruku nakon meča (foto)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, a nakon pobjede protiv Aleksandara Kovačevića...