FONDACIJA ,,LARA“ I ,,VIZIJA MLADIH“ ODRŽALI ULIČNI TEATAR U BIJELJINI U OKVIRU ZIMSKOG KORZA NA TEMU NASILJA U PORODICI

Datum:

Share post:

Fondacija ,,Lara“ je zajedno sa ,,Vizijom mladih“ u petak održala ulični teatar u Bijeljini, u okviru Zimskog korza, na temu nasilja u porodici. Naime, mladi glumci su predstavili publici stvarne priče žena žrtava nasilja, koje su bile sakrivene pod pseudonimima.

Na sceni su izveli kratak performans uz čitanje istinitih priča o ženama koje su dugo godina trpele nasilje, kako je to uticalo na njih i na koji način su pronašle izlaz iz toga. Pored toga, ceo događaj su upotpunila i svetla, kao i glumice, koju su gestikulacijom i šminkom predstavljale žrtve.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti, koju provodimo u okviru kampanje ,,Njena prava“, a kroz koju se zalažemo za bolju primenu prava iz oblasti socijalne zaštite za žene žrtve nasilja u porodici kao i pružanje sistemske podrške, kako bi se lakše vratile u zajednicu i nastavile normalan život. Ta sistemska podrška podrazumeva ekonomsko osnaživanje žena kroz prekvalifikacije, edukacije, pomoć u pronalasku zaposlenja ili pokretanju sopstvenog malog preduzetništva, pronalasku smeštaja za žene i decu koja napuste Sigurnu kuću u vidu socijalnih stanova, olaksica za pohađanje predškolskih ustanova za decu žrtava nasilja, ali i neke druge vidove finansijske pomoći kroz neki period.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK NAKON SASTANKA SA BLANAROM “BiH u EU može samo bez Šmita i stranih sudija” (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom da je...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

Dvanaest beba rođeno je u Banjaluci, po četiri u Bijeljini i Gradišci, u Zvorniku tri, po dvije u...

VRIJEME DANAS toplo i promjenljivo oblačno

Ujutru i prepodne umereno do pretežno oblačno, oko reka i po kotlinama ponegde magla. Na jugu i krajnjem...

Provozao avion ulicama Bukurešta (foto,video)

Rumun kupio avion za 36.000 evra, evo šta će uraditi s njim "Grdosija" će biti pretvorena u dom novog...