FOND ZA DJEČIJU ZAŠTITU: Nova isplata građanima u Srpskoj prije praznika

Datum:

Share post:

U Republici Srpskoj počela je redovna isplata prava za april na dodatak na djecu, prava na materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju–njegovatelju ili njegovatelju, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu Srpske.

„Kako bismo izašli u susret našim korisnicima, uspjeli smo da obezbijedimo sredstava isplatu pomenutih prava iz Zakona o dječijoj zaštiti, za mjesec april, prije predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika“, naveo je u saopštenju Nedeljko Jović, direktor ovog fonda.

Aprilska isplata dodatka na djecu obuhvata 18.046 djece, odnosno 10.537 korisnika/roditelja, za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnihkategorija.

Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.670.714 KM.

Materinskim dodatkom za mjesec april obuhvaćene su ukupno 3.923 majke/porodilje, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 1.589.802 KM.

Danas počinje i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete.

Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 109 majki/porodilja, odnosno za 85 trećerođene i 27 četvrtorođene djece. Za isplatu ovog prava izdvojeno je 63.150 KM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojena je 291.000,00KM za 576 porodilja/majki, odnosno 582 djece/novorođenčadi. Isplatom za mjesec april 2024. godine pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 311.793 KM za 479 roditelja/njegovatelja.

Iz Fonda obavještavaju korisnike da se za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama Fonda za dječiju zaštitu, u mjestima u kojima imaju prebivalište.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Njemačka osveta Srbima

POVEZANE VIJESTI

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...