U okviru sabora „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ danas su se kod fontane ispred Kulturnog centra Beograda na Trgu republike ulici u velikom defileu susrela kulturno-umetnička društava (KUD) iz Republike Srpske i Srbije.

Folkloraši su razmenili zastave u duhu saradnje i očuvanja kulturnog nasleđa jednog naroda.

Kod fontane se sastalo više od 2.500 folkloraša, okupljenih u 20 KUD-ova iz Repubike Srpske, koji su krenuli od Skupštine grada Beograda preko Terazija, sa 30 KUD-ova iz Srbije, koji su pošli od platoa na Kalemegdanu kroz Knez Mihailovu.

Defile u Knez Mihailovoj su ispratili brojni prolaznici koji su zdušno poklicima i aplauzima bodrili folkloraše.

Trg republike u Beogradu je pun posetilaca koji očekuju program Centralne manifestacije sabora  „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska zajedno“ gde će više od 2.500 folkloraša iz Srbije i Republike Srpske igrati srpsko kolo. 

Kako je najavljeno, na trgu će „Zdravicu“ pesnika Ljubivoja Ršumovića govoriti prvakinja Narodnog pozorišta RS Dana Poletan, a „Misli o otadžbini“ Petra Kočića glumac Narodnog pozorišta iz Beograda Nebojša Kundačina.

Numeru „Srpske zemlje“ izvešće Milica Dosković i Marko Kačarević.

Ranije danas ispred Skupštine grada Beograda nastupilo je 20 kulturno- umetničkih društava iz Republike Srpske, a na platou na Kalemegdanu 30 društava iz Republike Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име