FK ’’Radnik’’ iz Bijeljine obilježio je večeras 78. rođendan prigodnim prijemom u bijeljinskom Centru za Kulturu sa bivšim i sadašnjim fudbalerima i prijateljima kluba.

Fudbalski klub „Radnik“ za godinu je prihodovao nešto više od milion KM, ulagao u infrastrukturu i kadar i ispunio zacrtani plan – ostanak u Prvoj ligi Republike Srpske i posvećen rad u Omladinskoj školi, u koju ide 200 dječaka, istakao je predsjednik Upravnog odbora u ovom klubu Nedeljko Ćorić.

Ćorić je precizirao da je „Radnik“ za godinu dana, otkako je došla nova uprava, prihodovao sa 1,079 miliona KM, te zahvalio institucijama za podršku.

„Hvala predsjedniku Srpske, Vladi Srpske, Ministarstvu porodice, omladine i sporta i svim institucijama koje su nas podržale sa 600.000 KM, ali i `Elektroprivredi Republike Srpske` za 100.000 KM. Gradska uprava je do sada `Radniku` isplatila 208.000 KM“, rekao je Ćorić povodom jubileja – 78 godina od osnivanja ovog fudbalskog kluba.

On je napomenuo da su ova sredstva trošena na stara dugovanja, na infrastrukturu i opremu oko 150.000 KM, za tekuće poslovanje oko 550.000 KM, te ukazao da ulaganje u infrastrukturu nije obaveza Kluba nego Gradske uprave, a osim „Radnika“ koristi je i Klub ženskog fudbala „Radnik“ i mnogi drugi.

„Ipak, sve je palo na naša leđa jer nije bilo razumijevanja vlasnika infrastrukture da ulaže u nju. Mi nismo čekali, morali smo to sami i 85.000 KM smo utrošili na rasvjetu na vještačkom terenu, jarbole i mreže, sistem za navodnjavanje na pomoćnom terenu, saniranje vještačkog i pomoćnog terena, hidroizolaciju potrebinskog plota, te osnovna sredstva za funkcionisanje Kluba“, precizirao je Ćorić.

Ćorić je istakao da su značajna sredstva, oko 56.000 KM, uložena i u opremu svih selekcija, nabavljeni su neophodni rekviziti za kvalitetan rad i ispunjeni svi zacrtani planovi za sezonu, podsjetivši da je „Radnik“ u Prvoj ligi Republike Srpske završio na šestom mjestu.

„Igrali smo četvrtfinale KUP-a BiH i vjerovatno bi ovi rezultati bili i bolji da naše opredjeljenje nije bilo da priliku damo mlađim igračima i da djeca dobiju priliku da se razvijaju u našem klubu“, rekao je Ćorić i napomenuo da je u prvom timu igralo 16 domaćih igrača.

Ćorić je istakao da je ozbiljan posao urađen u Omladinskoj školi, dovedena su četiri trenera koja rade sa oko 200 dječaka, sva djeca su uniformisana, što je nekada bila „misaona imenica“, a prisutni su na svim turnirima u regionu.

On je napomenuo da od Gradske uprave očekuje značajniju pomoć, jer djeca i njihovi roditelji pune budžet grada, te naglasio da je spreman da – koliko god Gradska uprava izdvoji sredstava za klupsku infrastrukturu – i Klub izdvoji isto toliko.

„Imamo obećanja od Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH da će nam pomoći – da ćemo dobiti podlogu na glavnom terenu sa hibridnom travom, gdje Savez ulaže 1.800.000 KM, a grad bi trebalo da obezbijedi 500.000 KM“, rekao je Ćorić.

Govoreći o planovima za narednu godinu, Ćorić je, između ostalog, naveo da za novu ogradu na pomoćnom terenu treba oko 20.000 KM, neophodno je izgraditi i rasvjetu na tom terenu, te asfaltirati prilazne puteve, što je oko 50.000 KM.

„Naši planovi su da od sljedeće sezone budemo u Premijer ligi BiH, ali i da nastavimo ulaganje za sve što je neophodno mladim igračima“, rekao je Ćorić i napomenuo da „Radnik“ mora da obezbijedi stabilan sopstveni budžet.

Ćorić je rekao da hitna rekonstrukcija svlačionica na glavnom terenu košta 60.000 KM, a mehanizacija za održavanje terena je 53.000 KM.

Ispred Centra za kulturu večeras u 18.30 časova je održan koktel povodom 78 godina postojanja Fudbalskog kluba „Radnik“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име