Firefox dobija ovu funkciju koja poboljšava bezbjednost

Datum:

Share post:

Na ovaj način Firefox će se pridružiti Chromeu u smanjenju jednog od oblika veb napada koji se oslanja na ubačeni kod.

U raspravi koja traje od 2017. godine, Mozilla je konačno odlučila da implementira novu bezbjednosnu funkciju u svoj veb pregledač.

To je potvrdio Frederik bezbjednost, u izjavi: “Uvjereni smo u rezultate koje Trusted Types ima u pogledu sprečavanja XSS-a zasnovanog na DOM-u na popularnim veb stranicama”.

Ipak, Trusted Types neće biti odmah implementiran u Firefox jer još uvijek postoje neki tehnički problemi koje je potrebno riješiti.

Koje probleme riješava Trusted Types?

“Trusted Types nudi (neobavezni) mehanizam za veb stranice kako bi se zaštitile od XSS (cross-site scripting) napada”, objavio je Daniel Vogelheim, Googleov softver inženjer, još 2018. godine, kada je započelo testiranje funkcije.

Konkretno, Trusted Types riješava rizik od nebezbijednog unosa ograničavanjem površine napada putem Content Security Policy i mehanizma za filtriranje sadržaja. O kada se ova mogućnost prvi put pojavila prije tri godine, DOM-XSS napadi su postali rijeđi u Chromium ekosistemu.

Sa omogućenim Trusted Types, veb pregledač očekuje TrustedHTML objekat umjesto tekstualnog isječka i tako dodaje novi bezbjednosti sloj postojećim veb stranicama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: B92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...