Vrijeme je da rezimiramo uspjehe u 2023. godini i da javnost obavijestimo o fantastičnim rezultatima koje su postigli naši članovi od najmlađih kategorija pa sve do seniora.

Godina iza nas je bila puna izazova i novih iskustava, kako onih lijepih tako i onih ružnih, ali volja, rad i trud se uvijek isplate pa se mi kao klub možemo pohvaliti sa 150. medalja sa 46.takmičenja u zemlji i regionu. Za nas fenomenalan uspjeh, za sada najbolji rezltat od osnivanja kluba.

Dva cilja koja smo sebi postavili prilikom osnivanja kluba su realizovana:

Prvi cilj nam je bio da u naš grad donesemo atletiku sa svim njenin disciplinama što ponosno možemo i da potvrdimo rezultatima sa bacačkih,skakačkih i trkačkih takmičenja,

Drugi cilj je bio pružiti  priliku atletičarima koji su otišli iz grada zbog neprofesionalnog rada sa njima, da se vrate i takmiče za naš  grad. U prelaznom roku po prvi put u Bijeljinu dolaze kvalitetni atletičari iz drugih gradova kako bi nadograđivali svoje atletske vještine ali od sada braneći boje našeg kluba.

Na Pojedinačnim i ekipnim prvenstvima BiH osvojili smo 20.medalja od čega

3. titule Prvak BiH

10. Viceprvak BiH i

7. bronzanih medalja.

Na Pojedinačnim i ekipnim prvenstvima RS osvojeno je 33. medalje od čega

15. titula Prvak RS,

20.titula Viceprvak RS i

8. bronzanih medalja.

Učestvovali smo na 12. međunarodnih atletskih mitinga u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji i u grad donijeli čak 20. medalja.

Atletičari AK „Atletik“ su uzeli učešće i na 34. uličnih trka i kroseva u državi i regionu i okitili se sa 78. medalja.

Posebno naglašavamo da je Ema Kovač, višestruka šampionka BiH i RS, ove godine ostvarila tri najbolja rezultata svih vremena BiH i RS u dvorani u diciplinama 600m, 800m i 1000m.

I za kraj, moramo da se pohvalimo i sa 6. manifestacija koje smo organizovali samostalno i u saradnji sa Gradom Bijeljina, Srpskim atletskim savezom i Specijalnom olimpijadom BIH:

-Trka Deda Mrazeva,

-Međunarodni atletski miting „Trofej Bijeljine“,

-Trčimo za čistu Semberiju,

– Kros RTS-a,

– Atletski kamp Emir Bekrić

– Inkluzivni turnir.

Radujemo se 2024. godini i iskustvima koja su ispred nas, sa željama da nas u Novoj godini posluži prije svega dobro zdravlje a sve ostalo ćemo postići radom, trudom i zalaganje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име