Extazy bend iz Bijeljine, kojeg čine Marko Tešanović i Neđo Đurić, bavi se muzikom već 12 godina. Kako kažu, od malena im je muzika bila inspiracija i pravac u životu, a samim tim oduvijek je postojala i želja da se bave muzikom i žive od iste.

„Bendovske priče pretežno počinju slučajnim upoznavanjima, tako je počelo i kod nas, trebalo je vremena i dosta vježbanja, ali smo na početku postavili kako šta treba da se radi i mislim da sve više i više pokazujemo naš kvalitet i koliko zapravo možemo.

Činjenica je da smo mi novonastali bend, koji je sa radom počeo tek prije nepunih 9 mjeseci i želimo što više da radimo i da zabavljamo publiku, možda ćemo sada pretjerati, ali mislim da smo puni energije i spremni smo za sve izazove koje ovaj posao nosi“, kažu članovi Extazy benda.

Iako pretežno svi misle da je posao muzičara najlakši, jer se najviše radi vikendima, Marko i Neđo ističu da nije sve baš tako lako. Vikendi su uvijek radni, dok se radni dani provode radeći na repertoaru i pripremama za naredne svirke.

„Bez pretjerivanja, stvarno zna biti nezgodno kada se kasno završe svirke, a nismo u okolini, što znači da nas čeka put od najmanje dva sata, jer se npr. radi opet sutra, a nemamo vremena za odmor.

Mada navikne se na sve, pogotovo kada voliš svoj posao, tako da uvijek odradimo sve svirke u najboljem svjetlu i onda odmaramo“, kažu iz Extazy benda.

Trenutni sastav benda za sada se sastoji od pjevača i klavijaturiste. Takođe, sarađuju sa velikim brojem muzičara, tako da uvijek imaju ekipu, po potrebi u zavisnosti od vrste svirke.

U narednom periodu, planiraju i snimanje covera.

Broj na koji možete kontaktirati Extazy bend je +387 (0) 66 165 107

Jovana Tomić, koja je u emisiji „Pjesma za tebe“ nastupila sa Extazy bendom, govorila je o svojim muzičkim počecima. Sa trinaest godina prvi put se prijavila na dječiji festival “Mali kompozitor” u Banja Luci, gdje je osvojila prvu nagradu. Takođe je učestvovala u takmičenju na RTV BN u emisiji “Pred Fajront”, a 2022. godine počela je da pjeva u lokalnom bendu. Prošle godine u julu dobila je poziv za takmičenje “ZVEZDE GRANDA” , gdje je stigla do 7. kruga.

„Još kao mala maštala sam o tome da se jednog dana pojavim na toj velikoj sceni, što sam i uspjela. Grand predstavlja jednu veliku mašineriju. Rad sa profesionalcima zahtjeva veliku odgovornost i veliko davanje sebe. Iako je sve bilo jako stresno, mnogo toga sam naučila iz tog takmičenja. Upoznala predivne ljude, ostvarila sjajne kontakte. Moj mentor, Ana Bekuta je divan i posvećen profesionalac na nivou zadatka, od koje se imalo šta i naučiti. Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti dio te produkcije i tog tima“, kaže Tomić.

Veliku podršku, Jovana je imala od svoje divne razredne Ljubici, koja je od početka podržavala i bodrila.

„Lako sam uklopila svoje školske obaveze sa snimanjima. Rad sa mentorom je nekada bio online, a nekada uzivo. Što se tiče neke bliske budućnosti planiram osnovati svoj bend i ući u studio“, ispričala je Jovana za portal Dešavanja u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име