EU ZA OPORAVAK AGRARA: Za domaći agrar 1,3 miliona bespovratne podrške

Datum:

Share post:

U okviru projekata „EU za oporavak biznisa“ (EU4BusinessRecovery) i „EU za oporavak agrara“ (EU4AGRI-Recovery), koje finansiraju EU i Njemačka, objavljen je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu podrške startap kompanijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH, vrijedan 1,3 miliona KM.

Kako je saopšteno iz UNDP-a u BiH putem ovog javnog poziva, EU će omogućiti razvoj preduzetničkih ideja, kroz sveobuhvatni paket tehničke i finansijske podrške, a mogu se prijaviti fizička lica, samostalni preduzetnici, zantalije i preduzeća koja su registrovana manje od godinu dana.

„U okviru ovog javnog poziva, podnosiocima prijave na raspolaganju biće specijalistički višednevni preduzetnički trening program i tehnička pomoć“, navode iz UNDP-a.

Dodaju da će nakon učešća u edukaciji i tehničkoj podršci projekta, najbolje ocijenjenim biznis planovima biće pružena mentorska podrška tokom prva dva mjeseca realizacije, te finansijska podrška od 20.000 do 80.000 KM, koja će biti namijenjena pokretanju biznisa kroz finansiranje troškova nabavke proizvodnih mašina i ostale opreme neophodne za početak poslovanja.

Svi zainteresovani za učešće u javnom pozivu prijave sa potrebnom dokumentacijom treba da dostave putem onlajn platforme javni poziv (undp.ba) od 19. decembra ove do 17. februara naredne godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...