Danas se osvećuje priroda vode, i Jordan se prekida, i zadržava svoj tok, gledajući Gospoda koji se pogružava…Vode te videše i pobojaše se. Preteča uzdrhta i povika govoreći: Osveti mene i vode, Spasitelju, koji uklanjaš greh sveta.
(Iz tropara na velikom osvećenju vode)

NJegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije služio je danas, na praznik Bogojavljenja, svetu arhijerejsku Liturgiju u Janji kod Bijeljine.

Tom prilikom Episkopa je dočekao protojerej Dražen Šljokić, starješina hrama svetog proroka Ilije zajedno sa braćom sveštenicima i vjernim narodom.

NJegovom Preosveštenstvu su danas sasluživali protojerej-stavrofor Dragan Pejčić, starješina Sabornog hrama u Bijeljini; protojerej Dražen Šljokić, starješina hrama u Janji; jerej Siniša Pajkanović, sabrat hrama u Janji; protojerej-stavrofor Cviko Mojić, sveštenik u mirovini; protođakon Nemanja Spasojević, eparhijski đakon, te Milenko Krajišnik, đakom u ovom svetom hramu.

Nakon zaamvone molitve Episkop Fotije je izvršio čin velikog vodoosvećenja kako to i biva na ovaj veliki Gospodnji praznik.

Zbog svog truda i rada sa narodom u Crkvi vladika Fotije je jereja Sinišu Pajkanovića odlikovao dostojanstvom protonamjesnika.

Naposletku je podijeljen antidor vjernom narodu, a zatim je upriličena i trpeza ljubavi za sve prisutne.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: eparhijazt.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име