EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA u Bijeljini OSTAJE STABILNA

Datum:

Share post:

Na području Grada Bijeljina epidemiološka situacija je nepromijenjena i pod kontrolom je. 

Očekuje se da će sutra, odnosno, 18. aprila iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske stići 32 rezultata testova na kovid-19 poslata juče. Sutra se očekuje i rezultat retestiranja jedinog preostalog pacijenta zaraženog virusom korona u Bijeljini, čiji je rezultat prilikom ponovljenog testiranja bio negativan. Pored ovog pacijenta smještenog u karantinu u Domu učenika, prema izvještaju iz Bolnice „Sveti Vračevi“, i u bolničkom karantinu trenutno se nalazi jedan pacijent. Na osnovu podataka iz Epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, u prostorijama karantina pri OŠ „Vuk Karadžić“ se nalazi 30 lica. Pod stručnim medicinskim nadzorom u samoizolaciji je 384 osoba, dok je 53 lica u kućnom karantinu.

 
Od 217 osoba iz Bijeljine, koliko je do sada testirano, jedanaest osoba je bilo pozitivno na kovid-19. Dva lica su preminula od posljedica novog korona virusa udruženog sa drugim hroničnim bolestima, a osam se oporavilo.

U protekla 24 časa granični prelaz na Rači je prešlo 280 vozila, dok je Pavlovića most prešlo 43 vozila. Komunalna policija je izvršila kontrolu 33 lica u izolaciji i sva lica su pronađena na adresi. Policijska uprava Bijeljina je izdala tri prekršajna naloga zbog kršenja zabrane kretanja za vrijeme policijskog časa. Za isto vrijeme, gradski sanitarni inspektor je izdao pet rješenja o izolaciji, što je ukupno do sada 182 izdatih rješenja.

TESTNA REKLAMA

U narednom periodu biće nastavljeno sprovođenje mjera i aktivnosti kako bi se rizik od širenja virusa korona sveo na najmanju mjeru, a epidemiološka situacija u Bijeljini održala stabilnom.

Pored proširenja smještajnih kapaciteta karantina u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, biće nastavljena dezinfekcija objekata i gradskih javnih površina.

Odjeljenje za inspekcijske poslove nastaviće kontrolu sprovođenja Naredbe o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih i drugih objekata i službi na teritoriji Grada Bijeljina, dok će Komunalna policija i Policijska uprava Bijeljina kontrolisati poštovanje mjera izolacije u karantinima i kućnoj izolaciji, kao i poštovanje Naredbe o kretanju.
S obzirom na predstojeće praznične dane i najavljeno lijepo vrijeme, Gradski štab za vanredne situacije podsjeća sve građane da je od izuzetnog značaja da ostanu disciplinovani u narednom periodu i apeluje da poštuju preporuke ljekara, odnosno, naredbe Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKA PETROVIĆ: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je danas da plate rudara treba povećati, ali da treba...

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...

DOM NARODA BiH: Čiji delegati će na kraju IZVISITI – I opozicija računa na glasove Pokreta za državu

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Dom naroda...