“Elektrokrajina“ utajila 1,9 miliona KM

Datum:

Share post:

Poreska uprava Republike Srpske utvrdila je da „Elektrokrajina“ Banjaluka u proteklih šest godina nije platila 1,9 miliona maraka poreskih obaveza.

Sektor za kontrolu, istrage i obavještajne poslove Poreske uprave RS kontrolisao je poslovanje „Elektrokrajine“ za period od februara 2013. do kraja 2018. godine te utvrdio milionske neplaćene obaveze.

U Poreskoj upravi RS su potvrdili da je u kontroli „Elektrokrajine“ utvrđeno 1.935.228 КM neizmirenih obaveza koje se odnose na porez na dobit i kamate zbog neblagovremenog plaćanja dospjelih poreskih obaveza.

„Ovom poreskom obvezniku je rješenjem naloženo da izmiri utvrđene obaveze, što je on učinio za jedan dio obaveza, dok je za drugi dio obaveza podnio zahtjev za reprogram Ministarstvu finansija RS, a u skladu sa Zakonom o odgođenom plaćanju poreskog duga. Prema našim informacijama, zahtjev za reprogram ovih poreskih obaveza „Elektrokrajini“ će biti odobren“, dodali su u PURS.

TESTNA REKLAMA
PURS prinudno naplaćuje dug od „Elektrohercegovine“

„Elektrokrajina“ nije jedino preduzeće iz sistema „Elektroprivrede RS“ kod kojeg su utvrđene neplaćene poreske obaveze.

PURS je utvrdila i da RiTE „Gacko“ od 2014. do kraja 2018. godine nije platilo više od pola miliona maraka poreza, dok su kod „Elektrohercegovine“ u petogodišnjem kontrolisanom periodu utvrđene obaveze od 93.435 KM.

U Poreskoj upravi su naveli da su u kontroli RiTE „Gacko“ utvrdili 521.905 КM neizmirenih obaveza, koje se odnose na koncesione naknade i kamate zbog neblagovremenog plaćanja dospjelih obaveza. Dodali su da je i RiTE obaveze izmirio.

Utvrđene obaveze kod „Elektrohercegovine“ se odnose na porez na dobit i kamate zbog neblagovremenog plaćanja dospjelih poreskih obaveza.

„Ovom poreskom obvezniku je rješenjem naloženo da izmiri utvrđene obaveze, što je ovaj poreski obveznik u većem dijelu i učinio. Za preostale neizmirene obaveze koje iznose 19.375 КM biće pokrenut postupak prinudne naplate“, kazali su u PURS.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...