Elektro Bijeljina proslavila krsnu slavu Sv. Iliju (foto)

Datum:

Share post:

Uspješno poslovanje i nastavak ulaganja u energetski sektor obilježili su godinu rada ODS „Elektro-Bijeljina“, koje je danas proslavilo krsnu slavu Sv. Iliju.

Uz prisustvo velikog broja zvanica, direktor „Elektro-Bijeljine“, Marko Mihajlović, slomio je krsni kolač sa ovogodišnjim kumom slave, prof. dr Zlatkom Maksimovićem, direktorom JZU Bolnica „Sveti Vračevi“.

TESTNA REKLAMA

Krsnoj slavi „Elektro-Bijeljine“ prisustvovali su i ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrović, te brojni narodni poslanici i odbornici Skupštine Grada Bijeljina.

Direktor „Elektro-Bijeljine“, Marko Mihajlović, rekao je da ovogodišnju krsnu slavu preduzeće dočekuje u poslovnom zamahu prepunom izazova, kako strateških, tako i svakodnevnih. Kako je istakao, pri kraju je realizacija kapitalnih projekata vrijednosti 45 miliona maraka, od čega je 30 miliona realizovano preko kredita Evropske banke.

„Taj projekat podrazumjeva rekonstrukciju mreže i nabavku najsavremenije opreme. Nova oprema i mreža stvara mogućnosti da imamo mali broj zastoja na mreži. Takođe, održali smo nizak nivo distributivnih gubitaka , trenutno oko 8% što je za 3% bolji rezultat nego što je propisano“, rekao je Mihajlović, te dodao da je nabavljeno 40.000 pametnih brojila, što je bitan uslov za optimalno funkcionisanje „Elektro-Bijeljine“.

Kada je riječ o godišnjim planskim remontima, Mihajlović je rekao da sve teče po planu, te da će preostalih devet od 26 trafostanica biti remontovano u avgustu i aprilu.

Tokom prvih šest mjeseci ove godine, „Elektro-Bijeljina“ je ostvarila finansijsku dobit u iznosu od 150.000KM, te se tim nastavlja pozitivan trend poslovanja.

Zoran Vuković, direktor javnog snabdjevanja „Elektroprivrede RS“, ovom prilikom čestitao je krsnu slavu ODS Bijeljina, te istakao da „Elektroprivreda RS“ trenutno snadbjeva 580.000 kupaca u Republici Srpskoj, po najpovoljnijim cijenama u regionu i u Evropi.

„Trenutne cijene na tržištu kreću se oko 450€, a mi naše potrošače snadbjevamo sa 22,5€, što je otprilike oko 20 puta jeftinije. Elektroprivreda RS je garant uspješnog snadbjevanja kupaca u Srpskoj i mi zato i postojimo, da uredno, kvalitetno i po najnižim cijenama snadbjevamo električnom energijom“, rekao je Vuković, te dodao da potrošači ne treba da strahuju od povećanja cijena električne energije.

Ovom prilikom, Vuković je uputio apel potrošačima da ipak štede električnu energiju, jer sva električna energija koja ne bude potrošena, može se prodati po mnogo većim cijenama i tako ostvariti benefite za Elektroprivredu RS.

Milan Lukić, predsjednik Sindikalne organizacije „Elektro-Bijeljina“, rekao je da svi potrošači treba da budu zahvalni radnicima „Elektro-Bijeljine“, naročito elektičarima koji rade u svim vremenskim uslovima, jer nam upravo oni obezbjeđuju struju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...