Rekonstrukcija škole u Suvom polju kod Bijeljine

Datum:

Share post:

Prva faza rekonstrukcije objekta OŠ “Dositej Obradović” u Suvom polju u toku je, a rekonstrukcijom je predviđena sanacija hodnika, ulaznog hola i stubišta u prizemlju, kao i izrada pristupne rampe za osobe sa invaliditetom na ulazu u školu.

-Rok za izvođenje ovih radova je dva mjeseca, a u 2024. godini planiran je i nastavak ulaganja u rekonstrukciju objekta ove škole, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.  On je podsjetio da je objekat star više decenija i vapi za rekonstrukcijom.

-Prošle godine smo pokrenuli proceduru javne nabavke i nakon mukotrpne procedure zbog ulaganja žali, izvođač radova je uveden u posao. Vrijednost radova je 98. 000 KM, a ovo je samo nastavak ulaganja u rekonstrukciju školskih objeakata. Inače, ovo je zadatak Ministarstva prosvjete i kulture RS, ali Gradska uprava smatra da su djeca obaveza svih nas i zato ne možemo da čekamo da se rješavaju evidentni problemi. Grad će raspisati još jednu javnu nabavku kako bismo uradili i sistem grijanja u ovoj školi. Prošle godine smo u rekonstrukciju školskih objekata uložili oko 1, 4 miliona KM i nastavićemo da ulažemo. Nastavljamo sa rekonstrukcijom 17 školskih objekata, a to podrazumijeva rekonstrukcije, ali  i ugradnje video nadzora”, rekao je Petrović i naglasio da ”ukoliko  resorno ministrastvo  počne sa ulaganjima u školske objekte na apodručju Grada Bijeljina, svaku izdvojenu marku će podržati sa identičnim izdvajanjem”. Direktor OŠ “Dositej Obradović” Branka Stevanović podsjetila je da je objekat građen 1948. godine, a trenutno broji 125 učenika i oko 30 nastavnika.

-Radovi koji su trenutno aktuelni će nam mnogo značiti, jer je biti prijatniji boravak učenicima i zaposlenim, a i objekat će biti ljepši. Ono što je neophodno je centralno grijanje, jer objekat i dalje zagrijavamo pećima na čvrsta goriva, ali se nadamo da će se i taj problem riješiti”, rekla je Stevanovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Stanje na putevima u Srpskoj za 24. februar – Pretežno mokri kolovozi

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 24.02.2024 07:10:46 REPUBLIKA SRPSKA Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a vozi se po...

Naređena hitna evakuacija stanovnika: Vatrogasci se bore sa požarima u Australiji

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 28 beba, od kojih 13 djevojčica i 15 dječaka. U...

Danas i sutra obilne padavine u Hercegovini

U subotu 24.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vetar. Vetar će tokom jutra oslabiti na severu,...