Dvije godine rada pejsmeker centra i prva godina elektrofiziologije bijeljinske Bolnice (foto, video)

Datum:

Share post:

Danas su u Bolnici „Sveti Vračevi“ obilježene dvije uspješne godine od otvaranja Pejsmjeker centra i godišnjica od početka rada elektrofiziologije. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili dr Aleksandar Janjičić, načelnik Odjeljenja za internističke grane, prof.dr Lazara Angelkov, kardiolog i prof.dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice.

dr Aleksandar Janjičić, načelnik Odjeljenja za internističke grane
„Svjedoci smo da bijeljinska Bolnica posljednjih godina značajno napreduje. Posebno bih istakao kardiologiju, a eho našeg rada prisutan je ne samo u Bijeljini i našoj zemlji, nego i šire. Uspjeh dugujemo direktoru, prof. dr Zlatku Maksimoviću, koji nam je omogućio da danas budemo to što jesmo. Takođe,uspjeh je postignut i zahvaljujući činjenici da je dio našeg tima prof. dr Lazar Angelkov, koji nam je omogućio da budemo prepoznatljivi u regionu u oblasti elektofiziologije i elektrostimulacije. Podsjetiću vas da smo u periodu pandemije kovid19, pokrenuli rad angio sale 24/7. Naši timovi su u svakom momentu spremni da zbrinjavaju pacijente sa akutnim infarktom mioarda, a imamo i veliku podršku Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.kao i Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Do sada smo zbrinuli preko 450 infarkta miokarda, zbrinuli preko 3.000 pacijenata i uradili preko 3. 500 procedura, što najbolje govori o uspjehu bijeljiske bolnice”, rekao je dr Janjičić.
prof.dr Lazara Angelkov, kardiolog

Prof. dr Angelkov je podsjetio da su prvi pejsmjeker ugradili u maju 2021. godine.

„U prvoj godini smo ugradili 22 pejsmejkera, a ubrzo smo učinili još jače iskorake i ugradili 195. Paralelno smo razvijali i elektrofiziologiju, poremećaj srčanog ritma, a uradili smo 127 takvih procedura. Posebno smo ponosni na rješavanje zdravstvenih problema pacijenata sa ubrzanim i nepravilnim radom srca. Takve probleme rješavamo uz pomoć katetera koji na vrhu odaje krioenergiju i takvih procedura smo uradili 50, što je rekord u Republici Srpskoj”, istakao je prof. dr Angelkov.

direktor bijeljinske Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović
Direktor Bolnice rekao je da nije teško stajati ispred i pored ljudi kakvi su njegovi saradnici i kolege.

„Naša odluka krajem 2020. godine da angio sala radi 24 sata dnevno pokazala se kao veoma ispravna, a to potvrđuju podaci o broju zbrinutih pacijenata. Sve što ste čuli danas urađeno je u jednoj angio sali koja radi u dvije smjene i nerijetko produžava svoj rad do kasnih sati. Menadžment ove ustanove je opredijeljen da i dalje ulaže i podržava ovakav rad, a sve sa ciljem postizanja još boljih rezultata. Zato, želim da najavim da će u narednih nekoliko mjeseci, bijeljiska bolnica imati još jednu angio salu”, naveo je prof. dr Maksimović i izrazio zahvalnost predsjedniku Republike Srpske, ministarstvu zdravlja Republike Srpske, Fondu zdravstvenog osiguranja i Helikopterskom servisu RS.

Direktor bolnice prof. dr Zlatko Maksimović čestitao je postignute uspjehe prof. dr Angelkovu, svim kardiolozima, subspecijalistima, specijalistima, specijalizantima, medicinskim sestrama i tehničkom osoblju, koji rade u angio sali i na odjeljenjima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...