U Hrvatsku je sa zapada u četvrtak ujutro stigla kiša koju prati grmljavina, a moguća su i olujna nevremena, te će uslijediti značajan pad temperature.

DHMZ izviještava da je u šest časova ujutro u Zagrebu izmjereno 16 stepeni, u Rijeci 18, Zadru 20, Splitu 21, Dubrovniku 23, a u Osijeku 13 stepeni.

Na zapadu pretežno oblačno, povremeno kiša, a ponegde i pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji.

Direktorat civilne zaštite juče je izdao narandžasto upozorenje za nevrijeme sa grmljavinom i obilnu kišu.

U noći s četvrtka na petak je moguća pojava snijega.

Olujni front se kreće u Hrvatskoj

Loše vrijeme uticalo je i na stanje u saobraćaju.

– Nakon često čak i rekordne topline, pripremimo se za neuobičajenu hladnoću. Već u petak ćemo barem ponegdje imati rekordno nisku dnevnu temperaturu. Osim naglog pada temperature, osjećaj hladnoće pojačavaće umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na promjenjivo oblačnom Jadranu do subote još jača bura. Stoga pripremimo kabanice i kišobrane, zatim i topliju odjeću i obuću, pa i jorgane – prognozirao je Zoran Vakula.

Nestabilno, vjetrovito i još hladnije

U nastavku nedelje osjetno hladnije, pri čemu u unutrašnjosti pretežno oblačno, uz barem povremenu kišu, većinom obilniju u prvom dijelu petka i nedjelje, te uz uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, piše Jutarnji list.

– Na Jadranu promjenjivije i još vjetrovitije, uz umjerenu i jaku, do subote lokalno i olujnu buru, te uglavnom u petak još česte i obilne pljuskove s grmljavinom, naročito na južnom dijelu, gdje će još duvati jugozapadni vjetar – prognozira Zoran Vakula.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име