Dragana Rakić izabrana za predsjednicu Mjesnog odbora RSS Velika Obarska

Datum:

Share post:

Profesorka razredne nastave Dragana Rakić izabrana je večeras za predsjednicu Mjesnog odbora /MO/ Republičke stranke Srpske u Velikoj Obarskoj, a ona je ovom prilikom poručila da bi prioritet svake političke partije, pa i RSS, trebalo da budu sprečavanje odlaska mladih sa sela i efikasnija pronatalitetna politika.

– Kao učiteljica u Velikoj Obarskoj svjedok sam sve manjeg broja prvačića u klupama, ali i odlaska cijelih porodica u inostranstvo. Smatram da će u dogledno vrijeme ljudi shvatiti kakvo su bogatstvo napustili, ali da bi se vratili na svoja porodična imanja moraju imati podršku Grada Bijeljina i Vlade Republike Srpske. Kao dio RSS, sa svojom porodicom i komšijama, pokušaću da doprinesem rješavanju nekih problema i promjeni pogrešnih politika koje godinama koče razvoj sela – rekla je Rakićeva novinarima.

Ona je navela da stanovnici Velike Obarske očekuju finalizaciju izgradnje fiskulturne sale, što će veoma značiti osnovcima i mladima iz sela koji žele da se bave sportom.

–  Inače sam i predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Velika Obarska“, koje godinama ostvaruje zapažene rezultate i čuva našu tradiciju i običaje. Međutim, naše Društvo, kao i ostali kolektivi u Obarskoj, nemaju adekvatan prostor u kojem mogu da ostave opremu, da treniraju… Čak ni Dom kulture, koji je prethodnih godina renoviran, nema grijanje – upozorila je Rakićeva.

Ona je dodala da je pristupila Republičkoj stranci Srpske jer je čine vrijedni, školovani i mladi ljudi.

– Osim toga, lider RSS Slavenko Ristić godinama je veliki humanitarac i čovjek koji nikada nije pogazio riječ koju je dao. Zato sam sigurna da će RSS imati snagu da se, vođena pravim vrijednostima, bori za Republiku Srpsku – zaključila je Rakićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...