Dragana Rakić izabrana za predsjednicu Mjesnog odbora RSS Velika Obarska

Datum:

Share post:

Profesorka razredne nastave Dragana Rakić izabrana je večeras za predsjednicu Mjesnog odbora /MO/ Republičke stranke Srpske u Velikoj Obarskoj, a ona je ovom prilikom poručila da bi prioritet svake političke partije, pa i RSS, trebalo da budu sprečavanje odlaska mladih sa sela i efikasnija pronatalitetna politika.

– Kao učiteljica u Velikoj Obarskoj svjedok sam sve manjeg broja prvačića u klupama, ali i odlaska cijelih porodica u inostranstvo. Smatram da će u dogledno vrijeme ljudi shvatiti kakvo su bogatstvo napustili, ali da bi se vratili na svoja porodična imanja moraju imati podršku Grada Bijeljina i Vlade Republike Srpske. Kao dio RSS, sa svojom porodicom i komšijama, pokušaću da doprinesem rješavanju nekih problema i promjeni pogrešnih politika koje godinama koče razvoj sela – rekla je Rakićeva novinarima.

TESTNA REKLAMA

Ona je navela da stanovnici Velike Obarske očekuju finalizaciju izgradnje fiskulturne sale, što će veoma značiti osnovcima i mladima iz sela koji žele da se bave sportom.

–  Inače sam i predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Velika Obarska“, koje godinama ostvaruje zapažene rezultate i čuva našu tradiciju i običaje. Međutim, naše Društvo, kao i ostali kolektivi u Obarskoj, nemaju adekvatan prostor u kojem mogu da ostave opremu, da treniraju… Čak ni Dom kulture, koji je prethodnih godina renoviran, nema grijanje – upozorila je Rakićeva.

Ona je dodala da je pristupila Republičkoj stranci Srpske jer je čine vrijedni, školovani i mladi ljudi.

– Osim toga, lider RSS Slavenko Ristić godinama je veliki humanitarac i čovjek koji nikada nije pogazio riječ koju je dao. Zato sam sigurna da će RSS imati snagu da se, vođena pravim vrijednostima, bori za Republiku Srpsku – zaključila je Rakićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đokovićeve sljedeće mete i brojke koje bi ga učinile besmrtnim

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i ta rečenica već sada može da se izgovori bez ikakve...

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...