PRVA LIGA RS: Derbi sezone pripao Radniku!

Okršaj u Laktašima između domaćeg tima i Radnika iz Bijeljine zasluženo je pripao gostima. Bili su bolji i efikasniji i na kraju golovima Došle i Bašića slavili trijumf od 2:0.

Oni su na taj način možda i definitivno riješili pitanje šampiona Republike Srpske i povratak u Premijer ligu BiH.

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine su današnji trijumfom u Laktašima napravili veliki korak ka povratku u Premijer ligu BiH.

Derbi meč 24. kola Prve fudbalske lige Laktaši – Radnik , a igra se u Laktašima privukao je pažnju velikog broja navijača, između ostalih i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kao i predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković, koji je ujedno i predsjednik FS BiH.

Utakmicu je pratio i predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković.

Današnje 24. kolo Prve lige RS donijelo nam je veliki derbi između drugoplasiranih Laktaša i lider šampionata Radnik. U meču igranom u Laktašima pred oko 500 navijača na kraju je bila uspješnija gostujuća ekipa koja je današnjim trijumfom od 0:2 napravila veliki korak ka tituli i povratku u Premijer ligu BiH.

Nakon prvih 45 minuta nismo vidjeli golove da bi nakon deset minuta igre u nastavku Dragan Došlo doveo Radnik u vođstvo.

Nakon ovog pogotka krenuo je domaći tim po izjednačenje, a najbliže golu su bili u 64. minutu kada je pokušaj Nikole Turanjanina zaustavila stativa.

Konačnih 0:2 u 85. minutu postavio je Uglješa Stevanović nakon asistencije Staše Bastića.

Radnik se ovim trijumfom dodatno učvrstio na vodećoj poziciji te sada ima deset bodova više od Laktaša.

Radnik je pregrmio najteže gostovanje ovog proljeća i već sada može polako da razmišlja o Premijer ligi BiH i stvara tim za elitni rang takmičewa.

Laktaši Admiral bet – Radnik      0:2 (0:0)

Gradski stadion kraj čipsare u Laktaši. Gledalaca: 800. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Strijelci: 0:1 Došlo (54), 0:2 Stevanović (84). Žuti kartoni: Tešić (Laktaši Admiral bet), Perišić, Alvarez (Radnik).

LAKTAŠI ADMIRAL BET: Knežević, Milić (od 58. Keleman), Šikanjić, Marković (od 58. Milojević), Škorić, Trivić, Ostojić, Turanjanin, Babić, Tešić, Dojčinović (od 58. Gavrić).

RADNIK: Lakić, Živković (od 75. Matković), Josipović, Janjić, Došlo (od 75. Stevanović), Vasić (od 82. Cucin), Stjepanović (od 66. Alvarez), Albijanić, Perišić, Amidžić (od 66. Baštić), Santrač.

Kada su u pitanju ostale utakmice, Rudar Prijedor poražen je od Kozare rezultatom 2:1, Borac iz Kozarske Dubice upisao je minimalan trijumf nad ekipom Romanije dok je identičnim rezultatom Modriča bila bolja od Slavije. Famos je bio bolji od Sutjeske (2:1) kao i Leotar od Ljubića (2:1). Sloboda iz Mrkonjić Grada je bila bolja od Omarske sa 2:0 dok je Drina savladala Velež.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име