Narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta Radislav Dončić podsjeća da se prije tri mjeseca rukovodstvo BORS-a hvalilo  dogovorom sa Vladom Republike Srpske o isplati mjesečnog boračkog dodatka za sve demobilisane borce, a od januara iduće godine i povećanjem tih primanja. 

Međutim, tvrdi Dončić ispalo je  ,,obećanje, ludom radovanje“, jer premijer Radovan Višković najavljuje da će od septembra tek početi podnošenje zahtjeva za borački dodatak a isplata će, navodno, početi od Nove godine.

,,Ne iznenađuje me“, kaže Dončić ,,što je režim, po ko zna koji put, pogazio obećanje, slagao i prevario borce ali me iznenađuje da BORS i većina ostalih udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata ćuti.“

,,Ćute kad treba ustati u odbranu boračkih, zasluženih, prava. Ćute kad treba zaštititi ratne vojne invalide, djecu poginulih boraca i  sve one koji su stvorili Republiku Srpsku. Ali kada treba zaštiti dezertera, ratnog profitera i švercera, koji se obogatio i još uvijek se bogati preko naše grbače, e tad svi skaču kao jedan“, tvrdi Dončić i pita:

,,Kako vas nije sramota?! Gdje su sad ,,patriotske organizacije“? Šta kaže rukovodstvo BORS-a? Zašto ćute dežurne ,,srbende“? Jesu li laži, prevare i ponižavanje onih koji su stvorili Republiku Srpsku izdaja Srpske?“

To je najveća izdaja, smatra Dončić i ističe da nije zaboravljeno ni poniženje kada je režim dozvolio predsjedniku Hrvatske Milanoviću da usred Republike Srpske odlikuje ratne zločince koji su mučili i ubijali srpsku nejač.

,,Dosta je laži, prevara i poniženja“, upozorava Dončić i dodaje da neće i ne želi više gledati kako se rukovodstvo BORS-a i razne, kako kaže,  ,,patriote i srbende“ bogate na račun boraca koji su dovedeni na ivicu egzistencije. 

Poručuje da će uskoro organizovati saborce te će jasno i glasno od režima zatražiti sve ono što smatraju da im pripada, a što im je već decenijama uskraćeno.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име