Centar za fizikalnu rehabilitaciju Doma zdravlja Bijeljina, zajedno sa Udruženjem fizioterapeuta Republike Srpske danas su obilježili Svjetski dan fizikalne terapije u Gradskom parku sa najmlađim sugrađanima. Organizatori su osmislili nekoliko igara u koje su uključili najmlađe, kako bi kroz igru pokazali kako se čuva zdravlje djece.

„Značaj fizioterapije u današnjem vremenu je veoma veliki i danas želimo javnosti da stavimo do znanja kakav je značaj naše struke u toku cijelog života svih ljudi. Današnja tema je artritis, odnosno zapaljenje zglobova uglavnom kod starijih ljudi, odnosno u kasnijem životnom dobu, međutim, preventiva je bitna i kreće se od djece. To je razlog zašto smo stavili danas akcenat na djecu – preventivom i fizičkom aktivnošću djeca se pravilno razvijaju i kroz čitav njihov rast i razvoj možemo kroz fizičku aktivnost da smanjimo probleme koji nas kasnije čekaju“, rekao je Branislav Josić iz Centra za fizikalnu terapiju Doma zdravlja i član i delegat Udruženja fizioterapeuta RS dodajući da je današnja poruka – „Vaš pokret, naša misija“.

Glavna sestra bijeljinskog Doma zdravlja Tatjana Perić istakla je da ovim javnim časom daju značaj postojanju fizioterapeuta u svijetu. 

„Njihovim postojanjem i njihovog doprinosa radu, naši korisnici usluga su podigli svijest o značaju dobrog fizičkog stanja organizma. Kroz našu službu Centra za bazičnu rehabilitaciju, godišnje prođe oko 43.000 pacijenata i naši fizioterapeuti kroz svoj rad pomažu pacijentima da nastave svoj život što kvalitetnije poslije određenih bolesti ili povreda“, objasnila je Perićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име