epa07294235 Russian President Vladimir Putin (R) shakes hands with Chairman of the Presidency of Bosnia and Herzegovina Milorad Dodik (L), during their meeting in Belgrade, Serbia, 17 January 2019. Vladimir Putin arrived on official visit in Belgrade. EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske istakao je uoči sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom da će zatražiti od predsjednika Ruske federacije da se razmotri način na koji bi se moglo obezbijediti prisustvo Republike Srpske i njena vidljivost na Forumu BRIKS-a.

– BRIKS-om predsjedava Rusija i smatram da mi moramo da i pored opredjeljenja ka Evropskoj uniji imamo otvorene kanale, saradnje i dogovore sa drugima pa i sa zemljama u okviru BRIKS-a – rekao je Dodik.

Istakao je da će se zahvaliti predsjedniku Rusije za jasan stav u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija kada je riječ o njenom stavu o rezoluciji u Srebrenici.

– Žele satanizovati jedan narod, a Putin to shvata i razumije – rekao je Dodik.

Istakao je da je predsjednik Rusije nesumnjivo snažan državnik, koji je pokazao da vodi jednu veliku i moćnu Rusiju.

– On je čovjek koji je u kritičnim trenucima morao da donosi teške odluke – rekao je Dodik.

Podsjećamo, predsjednik Srpske učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, gdje će se sastati sa Putinom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име