Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je večeras da je Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija povučen zbog prigovora koji se tiču evropskih normi.

On je rekao da su posljednjih dana vršene konsultacije s Vladom Republike Srpske i poslanicima vladajuće većine u Narodnoj skupštini o Prijedlogu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija. 

„Svi pravni stručnjaci koji su razmatrali ovaj prijedlog zakona, saglasni su da je on u potpunosti usaglašen sa zakonom koji imaju SAD, te da je blaži po formi i određenim pravnim normama. Međutim, vidljivi su određeni prigovori, a tiču se evropskih normi, a pošto je Republika Srpska opredijeljena evropskom putu, dogovorili smo da ovaj povučemo i dodatno usaglasimo sa zakonima koje imaju i primjenjuju pojedine evropske zemlje kako bismo ga uskladili s evropskom pravnom praksom“, naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Povučen Prijedlog zakona o neprofitnim organizacijama

On je zaključio da je prijedlog povučen na dodatno usaglašavanje i u dogledno vrijeme će biti vraćen u ponovnu proceduru.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Miloš Bukejlović obavijestio je poslanike Narodne skupštine Srpske da Vlada, u skladu sa Poslovnikom, iz skupštinske procedure povlači Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име