Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Međunarodni dan porodice – 15. maj , te istakao da će za Srbe porodica uvijek biti osnovna zdravog društva zbog čega zakonom treba preciznije definisati načela tradicionalne porodice.

Dodik je naveo da je porodica napadnuta od zapadnjačkih vrijednosti kroz određene ideje liberalizma, koje imaju za cilj da oslabe tu zajednicu, te da se društvo tome mora svim snagama suprostaviti i takve ideje odbaciti.

„Neprihvatljivo je da se na mala vrata uvodi rodna ideologija, zato zakonom trebamo preciznije definisati i načela tradicionalne porodice, jer upravo u takvoj porodici treba da odgajamo našu djecu, kao najboljem okruženju“, istakao je Dodik u čestitki povodom Međunarodnog dana porodice.

Dodik je istakao da će za Srbe porodica uvijek biti osnovna zdravog društva, kao i tradicionalne vrijednosti koje naš narod ima, a vezane su za našu vjeru, identitet, pismo, jezik i krsnu slavu, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

„Zdravlje i sreća naših najbližih su nam najvažniji, jer znamo da nema života bez zdrave porodice!“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Dodik je poručio da srpski narod baštini tradiciju koja je upravo vezana za porodicu, okupljanje i zajednicu.

„Od srca upućujem svim građanima Republike Srpske čestitku povodom 15. maja – Međunarodnog dana porodice, uz želju da uživate u svim radostima koje život pruža“, naglasio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име