DODIK: Jedinstvo Srpske i Srbije garant napretka

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su Republika Srpska i Srbija u svemu su zajedno, da je njihovo jedinstvo garant napretka i da se vidi na svakom koraku, u svim zajedničkim projektima, kao i u vrijednostima koje dijele.

„To smo pokazali i u sedmici iza nas u kojoj je i Republika Srpska na poseban način obilježila Dan državnosti Srbije, vatrometom u Banjaluci i osvjetljavanjem Palate u bojama srpske zastave, i pokazala važnost ovog datuma“, napisao je Dodik na „Instagram“ profilu u retrospektivi aktivnosti protekle sedmice.

Dodik je dodao da je to jednako praznik i za Srbe u Republici Srpskoj.

„Republika Srpska proslavlja 9. januar, ali i Dan državnosti Srbije, 15. februar, kao i naš zajednički praznik 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“, ističe Dodik.

Dodik je naglasio da je Srpska ponosna na svoj tim spasilaca koji se vratio iz Turske te da je on odlučio da svaki član tima bude nagrađen sa po 5.000 KM za izuzetnu humanost i hrabrost koju su pokazali, ali i patriotizam prema Republici, predstavljajući je u najboljem svjetlu u misiji spasavanja i pomoći nastradalima u zemljotresu.

„Takođe, donijeli smo odluku da pošaljemo konvoj od deset šlepera pomoći narodu Turske i Sirije“, podsjetio je Dodik.

Dodik je naveo da se protekle sedmice sastao sa ambasadorom Slovačke u BiH Romanom Hlobenom, kojem je poželio dobrodošlicu u Republiku Srpsku i uspješan mandat, a razgovarao je i sa ambasadorom Austrije Urlike Hartman. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR NEŠIĆ: BiH i EUROPOL počeli zvaničnu saradnju – veliki korak približavanja BiH i EU

BiH konačno počela zvaničnu saradnju sa EUROPOL-om Bosna i Hercegovina počela operativnu saradnju sa EUROPOL-om; biće otvorena kancelarija Kontakt...

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...