DODIK: Izetbegović ruši dejtonsku i ustavnu BiH

Datum:

Share post:

 Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ruši dejtonsku i ustavnu BiH, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući ponovne prijetnje lidera SDA.

On je naglasio i da je Kristijan Šmit nelegalan za obavljanje funkcije visokog predstavnika i da se uzalud upinje svim snagama da to bude.

– Šmit je imao bjesnu i neprimjerenu reakciju na konferenciji za novinare u Goraždu. To govori da i oni gube živce. On je nelegalan, može da bjesni, može da radi šta god hoće, ali on nije visoki predstavnik – rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

On kaže da je vidio na nekim portalima kako je prevedena Šmitova izjava na njemački jezik.

TESTNA REKLAMA

– Meni je to sasvim asocijativno. U svakom slučaju, on nije visoki predstavnik, ali upinje se svim snagama da jeste. Ali, uzalud je to – istakao je Dodik.

Dodik je u Trebinju rekao i da će Republika Srpska uložiti 128 miliona KM u izgradnju nove bolnice u ovom gradu i da će to biti jedan od najvažnijih objekata u zdravstvenom sektoru i objekat na ponos svih.

Kada je riječ o gradnji nove bolnice u Trebinju, kaže Dodik, sve što je potrebno bilo da se uradi je urađeno, od obaveza koje je imao grad, ministarstvo.

On je dodao da je izvršeno tenderisanje tog postupka, da su riješeni imovinsko-pravni odnosi, da je zemljište na kome će se graditi bolnica u vlasništvu Republike Srpske i lokacija će se pripremati za gradnju.

„Do kraja ovog mjeseca će biti završena parcelacija biće izvršena prenamjena zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko kako bi se moglo pristupiti izdavanju građevinske dozvole i nastaviti dalje s ovim postupkom“, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, kojem su prisustvovali predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i akademik i konsultant za gradnju bolnice Predrag Peško.

On je istakao da to sve ukupno košta 128 miliona KM sa PDV-om.

„Izdvajamo iz Republike Srpske isključivo, i to je jedan od najvažnijih objekata u zdravstvenom sektoru te vrste“, rekao je Dodik.

On je dodao da je opredjeljenje da se izgrade specijalizovane službe ili odjeljenja koja će ovdje biti na raspolaganju ljudima.

Dodik je uputio zahvalnost akademiku Predragu Pešku koji pomaže projekat kao i svima koji su uključeni u njega.

Kada je riječ o opstrukcijama trebinjske opozicije u vezi sa izgradnjom bolnice, Dodik je rekao da je na građanima Trebinja da presude o tome, istakavši da u postupku gradnje nove bolnice niko neće biti oštećen.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...

Prof.dr Zlatko Maksimović, osnivač Pokreta Uspješna Srpska: NAŠ PUT JE PUT USPJEŠNIH (video)

Na sinoć održanoj centralnoj konvenciji Koalicije NPS - Pokret Uspješna Srpska - Prva SDS osnivač Pokreta uspješna Srpska...