DODIK I MIĆIĆ na otvaranju dionice puta Lukavica-JAHORINA

Datum:

Share post:

U saobraćaj je juče svečano puštena rekonstruisana dionica Јasik – Triangla na regionalnom putu Lukavica – Pale, za šta je 3.250.000 KM obezbijedilo preduzeće "Putevi Republike Srpske".
 

Ovu dionicu su pustili u saobraćaj srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, načelnik opštine Sokolac Milovan Cicko Bjelica, Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, kao i  vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić.

 Dužina dionice je tri kilometra i 900 metara, a urađen je i most dužine 35 metara.

Svečanosti je prisustvovao ministar saobraćaja i veza Srpske Đorđe Popović, te predstavnici republičke i lokalne vlasti.

Dodik je rekao da je Republika Srpska pokazala sposobnost da može da investira i da radi, te da je ovaj moderan put, koji ide direktno iz Istočnog Sarajeva, bila želja mnogih generacija.

– Prvi put na ovom mjestu bio sam u februaru 1995. godine, kada su se iz Istočnog Sarajeva iseljavali ljudi, nakon odluke iz Dejtona, kada su se trebali predati određeni dijelovi Sarajeva. Mi smo imali sjednicu parlamenta na Palama, u preduzeću “Koran”. Јedna grupa poslanika obišla je ovdje izbjeglice, koji su danima čekali dalji prolazak. Sada sam ponovo na ovom mjestu, poslije toliko godina, u sasvim drugim okolnostima – podsjetio je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo zbog početka potpune rehabilitacije puta od Pala do Јahorine, koja će, kako je najavio, početi za dva mjeseca.

– Gore ćemo rehabilitovati sve asfaltne površine, te urediti još neke staze, koje će biti potrebne za Olimpijski centar – objasnio je Dodik.

On je rekao da je strateško pitanje u Srpskoj razvoj infrastrukture, te je najavio i rekonstrukciju magistralnog puta od Zvornika do Pala, koja podrazumijeva treću traku, čime će biti izbjegnute crne tačke i omogućen brži transport.

– U ovoj i idućoj godini više od 200 miliona KM biće uloženo u rekonstrukciju regionalnih i magistralnih puteva. Mi želimo u ovoj godini da iniciramo proces koji će omogućiti investicionu aktivnost podržanu od Vlade i vlasti Srpske koja će iznositi više od 1,5 milijardu KM, na različite načine – naglasio je Dodik.

Dodik je naveo da će time biti obezbijeđena sinergija drugih investitora jer, kako je rekao, samo dodatna investiciona potrošnja može vratiti privredu i dati joj snagu da pretrpi štetu nastalu epidemijom virusa korona.

Srpski član Predsjedništva uputio je svima čestitke, te istakao da je ovo dokaz da Reublika Srpska može samostalno da uradi najsavremeniji put.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...