Dodik: ''Hoću da nam se obezbijedi bar po 10 miliona maraka. Ni šahovski turnir se ne organizuje za hiljadu maraka''. /video/

Datum:

Share post:

Kabinet člana Predsjedništva BIH iz RS Milorad Dodika biće u Administrativnom centru na Trgu Republike. Milorad Dodik će tako biti prvi član Predsjedništva iz Republike Srpske čiji će kabinet biti u zgradi Vlade Republike Srpske.

Izvori  BN TV kažu da je pri kraju rekonstrukcija prostorija na 16. spratu zgrade Vlade, gdje je donedavno bio restoran. Navode da su radovi u završnoj fazi, a prošle sedmice je stigao i namještaj iz Sarajeva, čiji proizvođač je jedna renomirana turska kompanija.

U Palati RS postoje namjenske prostorije u kojima je boravio Nebojša Radmanović tokom svog mandata, ali Dodik nije dozvolio njihovo korišćenje i Mladenu Ivaniću.

Osim kabineta u Banjaluci, Dodik će imati na raspolaganju i kabinet u Istočnom Sarajevu kao i kabinet na adresi Maršala Tita 16 u sjedištu Predsjedništva BiH Sarajevu. Jedan od prvih zahtjeva Dodika, kao prvog predsjedavajućeg Predsjedništva BIH  u ovom sazivu, kolegama Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću, bio je da povećaju budžete svojih kabineta – na 10 miliona maraka. 
 
''Ja hoću da se meni tamo obezbijede sredstva, da kao srpski član Predsjedništva, bar po 10 miliona maraka da pospješimo izgradnju škola, vrtića, da damo za neke socijalne kategorije. Šta ću ja tamo kao neka ikebena koja ne može da riješi nikome ništa. Ni šahovski turnir da orgagnizuje za hiljadu maraka", rekao je Dodik.

Budžet Predsjedništva BIH za 2018. godinu je 7.828. 000 maraka. Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović imali su na raspolaganju oko 800.000 maraka, plus 360 hiljada budžetske rezerve. Međutim, Milorad Dodik s tim nije zadovoljan. 

''U čemu je to loše? Šta je tu loše? Ta sarajevska čaršija pokušava da onemogući da se bilo šta napravi, a opet hoće uspjeh. Na čemu? Ja ću to tražiti'', rekao je Dodik.

Milorad Dodik je kao predsjednik Republike Srpske na godišnjem nivou raspolagao budžetom od oko 10 miliona maraka.

Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...