DODIK: Do sada u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” prikupljeno više od 3 miliona KM

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je do sada u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” prikupljeno više od tri miliona KM za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija, dok je humanitarni broj 1411 pozvan više od 70.000 puta.

Dodik se zahvalio svima koji su do sada učestvovali u ovoj akciji.

– Kao što mogu da primjetim, svi koji su pozvani večeras na donatorsko veče nisu izostali i to je važno – rekao je Dodik u obraćanju na donatorskoj večeri u Banjaluci, koje se održava pod njegovim pokroviteljstvom.

Ovo je 14. donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” koje se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske. Ovogodišnja akcija posvećena je uspostavljanju registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija.

Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske iskazao je potrebu za uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija hematopoeze Republike Srpske, odnosno osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri ovom zavodu.

Osnivanjem laboratorije pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, te uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija, građanima Srpske koji su oboljeli od bolesti koje ugrožavaju život kao što su leukemija, aplastična anemija, imune deficijencije i urođeni poremećaji metabolizma, biće omogućeno da se pretraživanjem baza vlastitog i svjetskog registra pronađu nesrodni davaoci podudarni sa primaocem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...