DODIK: BiH ide u raspad, Srpska ima sve odluke potrebne za samostalnost

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da se pokušava prikazati kako BiH napreduje, ali da je samo pitanje trenutka kada će se ta lažna, nametnuta država raspasti, te naglasio da je Republika Srpska u posljednjih 10 godina u Narodnoj skupštini donijela sve odluke koje su neophodne za njen samostalni status.

– Gdje ide BiH? To je pitanje. Ide u raspad, u razilaženje, samo je pitanje trenutka kada će se to desiti. Ostaje samo čekanje jedne noći u kojoj ćemo to završiti definitivno – istakao je Dodik.

Dodik je za BHT1 rekao da u Sarajevu nikako ne shvataju da Srbi hoće ustavnu BiH i da neće da budu u ovakvoj, lažnoj, nametnutoj zemlji.

On je naveo da je jedini mogući način da se očuva BiH – dogovor, o svemu što je moguće, a a ne o onome što Bošnjaci žele.

– U Sarajevu se utrkuju da podrže lažnog visokog predstavnika /Kristijana Šmita/ koji svojim djelovanjem pravi lažnu BiH. Ako oni misle da na taj način dobijaju sve što žele, onda je nama jasno da svi ti iz međunarodne zajednice rade za muslimansku stranu, protiv nas, i naravno da se tome suprotstavljamo – poručio je Dodik.

On je rekao da su najave iz OHR-a o nametanju zakonskog okvira ukoliko vlast na nivou BiH ne usaglasi tehničke izmjene Izbornog zakona BiH nepotrebne, rogobatne, fašističke, te da je stav i Srba i Hrvata da nametanje zakona ne dolazi u obzir.

– Šarlatan koji se predstavlja kao visoki predstavnik pokušava da očuva pažnju na sebi, nažalost, ima podršku kod Bošnjaka koji misle da grade državu na taj način, što će im neko nametati zakone – napomenuo je Dodik.

On je rekao i da je Amerika u BiH promašila sve što je mogla promašiti, te da aktuelni američki ambasador Majkl Marfi pokušava da, sa pozicije moći, sakriven iza SAD, nešto nameće i Republici Srpskoj oduzme imovinu.

– Marfi je ambasador u Federaciji BiH, nije u Republici Srpskoj. Šta god on mislio, ja sam za njega državnik. Mi smo promijenili standarde, šta god ko o tome mislio – poručio je Dodik.

EU U TOTALNOЈ KRIZI, PROPALI PRINCIPI NA KOЈIMA ЈE ZASNOVANA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je zalaganje za BiH u EU deklarativno, te da su propali principi na kojima se EU godinama zasnivala i širila, među kojima i vladavina prava.

Dodik je istakao da ne može biti vladavine prava a da Brisel, zato što su Amerikanci to rekli, podržava lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita ili da kaže da je vladavina prava to što on čini u BiH.

– Sad je Milorad Dodik kriv i treba da bude proganjan po sudu – rekao je Dodik, pitajući kakva je to Evropa i kome ona treba.

Prema njegovim riječima, Evropa je u totalnoj krizi i nema ništa, pa ni svoj ustav, niti ijednog lidera koji danas može da je povuče naprijed.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film ”GARAVICE” 10. marta u Bijeljini – BIHAĆKI SREZ, jedno od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu

Dokumentarni film „Garavice“, o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, biće prikazan u nedjelju,...

Članovi Predsjedništva BiH u Antaliji sa Ajhorstovom

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se u Antaliji sa izvršnim direktorom za Evropu u Evropskoj službi za spoljne...

Miličević poručio Upravi ERS: Smanjite cijenu struje, dosta je eksperimenata!

Smanjite cijenu struje na onu koju smo imali prije vaših eksperimenata, poručio je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske...

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...