DOBRA SARADNJA Dječije ambasade “Međaši“ i Gradske uprave

Datum:

Share post:

Osnivač Dječije ambasade „Međaši“ Duško Tomić je sa svojim predstavnicima danas održao sastanak sa Gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i njegovim saradnicima na temu plan rada Fonda za pomoć djeci oboljeloj od Covid-19, čiji osnivač je Tomić.

„Svi kažu da u ovo doba korone najviše stradaju osobe koje su starije od 65 godina, međutim, ja mislim da to nije tako. Nažalost, stradaju i djeca. Zato smo mi ovdje da popravimo tu situaciju i da učinimo sve moguće da djeca više nikad ne stradaju. Dječija ambasada je u doba korone posjetila Tužilaštvo BiH i Vrhovni sud BiH i tamo su nas pitali zašto smo izabrali baš ovo doba i zašto nismo sačekali i došli malo kasnije. Naš odgovor je da smo tu zato što stradaju djeca i mi smo tu da podignemo pitanje kako možemo da ih spasimo i šta možemo da učinimo za djecu da se to više nikad ne dešava“, rekla je poslije sastanka Mišel Mišković, dječiji Ambasador Dječije zemlje „Međaši“.

Ona je istakla da mora nešto da se čini da bi se spasila djeca, jer na mladima svijet ostaje. Pored toga, iskoristila je priliku da Gradonačelniku Bijeljine i načelniku Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Bijeljina pokloni vizire koje je napravila Dječija ambasada.

„Mi smo bili u Tužilaštvu i Vrhovnom sudu BiH, jer ih je mala Ekselencija pozvala da učestvuju u radu dječijeg suda u Međašima koji će suditi mržnji i negativnim pojavama, a ne ljudima. Pred početka rada našeg Suda, zapaljen je Sud u Međašima, a mi znamo i ko je zapalio i ko je to organizovao. Mi ćemo suditi mržnji vrlo brzo i biće nam gosti iz cijelog svijeta poznati pravnici, a među njima i predsjednik suda BiH i tužiteljica, a pored njih i predsjednik Okružnog suda, gospodin Džida, koji je već uzeo učešća u našem radu“, istakao je Tomić.

On je naveo da sve kontinentalne dječije ulice žive u Međašima i da je to jedinstven slučaj na planeti.

„Korona uzima danak, ali i glad uzima danak. Djeca umiru strahovito od gladi i onkološki centri puni su bolesne i umiruće djece. Ne smijemo zaboraviti te činjenice. Dižemo glas protiv grešnika koji su iskoristili ovu tešku situaciju i podigli cijene, danas nam je najskuplji limun na planeti – gdje su nam te inspekcije, gdje su nam ta obećanja? Mi podržavamo medicinare i molitvenike i zato ćemo im dodijeliti zlatne stolice“, rekao je Tomić i dodao da će Mišel Mišković preko Sarajeva, Beograda i Zagreba otići u svijet da digne glas protiv nedopustivog stradanja djece koja svakodnevno stradaju usljed grubosti odraslih.

Tomić je istakao da na prostoru BiH, gledajući djecu od rođenja, pa do 18 napunjenih godina, imamo jedno preminulo dijete, a sedmoro u bolnicama pozitivnih na Covid-19. Iskoristio je priliku da izrazi pozitivno iznenađenje gestom Gradonačelnika i Gradske uprave koji su se sami javili da pomognu Fondu za pomoć djece oboljeloj od Covid-19.

„Dječija ambasada je na našu sreću u Međašima, u našoj mjesnoj zajednici, u našem gradu i registrovana je kao Ambasada i u BiH, ali i u čitavom svijetu. Oni godinama rade i uvijek su imali našu podršku na zaštiti djece i ovo što sad rade je isto zaštita djece od ovog trenutnog zla i trenutnog problema – virusa korone. Željeli smo da podržimo rad Dječije ambasade i to tako što ćemo im kroz institucije i budžet grada pomoći na sanaciji štete na objektu suda. Pored toga, ja ličnim sredstvima želim da dam svoj skroman doprinos u pomoći oboljeloj djeci“, rekao je Mićić.  

Gradonačelnik Bijeljine i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, potpisali su danas Glas za zaštitu djece.

Dešavanja u Bijeljina
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečne djevočice...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...