Dobojlije na IZLAZNIM VRATIMA SDS, a Glamočak “spušta loptu”: Sve spada u domen DNEVNE POLITIKE

Datum:

Share post:

O sudbini članova dobojskog SDS, koji su već odlučili da se priklone skupštinskoj većini u Republici Srpskoj, najvjerovatnije će odlučivati statutarna komisija stranke.

Mada se već spekuliše kako su odlukom da se bez odobrenja viših organa stranke priklone SNSD dobojski SDS-ovci sami sebi potpisali izlaznu kartu, neki članovi vrha najveće opozicione stranke pojašanjavaju da su oni i dalje dio stranke.

– Ovo je prvi put da se srećemo s ovakvom situacijom. Zaključak sa posljednje sjednice Glavnog odbora je da će se razgovarati sa drugim strankama na bazi platforme SDS poslije konačnih rezultata izbora. Poslije toga će biti još jedna sjednica Glavnog odbora i zauzećemo stavove koje bi trebalo da poštuju svi, uključujući i Doboj. Ako bi se ti stavovi prekršili, onda se treba vidjeti kako se postaviti prema onima koji krše staturane odredbe – kaže za Srpskainfo potpredsjednik SDS Nedeljko Glamočak.

On ocjenjuje da je sve što se trenutno dešava u SDS, kao i odluke koje su donijele kolege iz Doboja, preuranjeno i da sve spada u domen dnevne politike.

TESTNA REKLAMA

– To je njihov stav, oni su članovi Glavnog odbora i oni će vjerovatno biti na sljedećoj sjednici GO. Kada se tu definiše odnos i pozicioniranje stranke onda bi trebalo da tu odluku svi poštuju, a ako ne, da pretrpe određene sankcije. Sve ovo šta se dešava je preuranjeno dok ne počnu zvanični pregovori oko formiranja vlasti – dodaje Glamočak.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...

DVOROVI: Učenici generacije kumovali na školskoj slavi! (foto)

JU OŠ "Dvorovi" u Dvorovima proslavila je školsku slavu Svetog Savu. Prigodnom programom prisjetili su se lika i djela...

SVETI SAVA SVEČANO OBILJEŽEN U ŠKOLAMA NA MAJEVICI (foto)

Školska slava Sveti Sava i ove godine tradicionalno je proslavljena u centralnim osnovnim školama i njihovim područnim odjeljenjima...

Đurđević Kum slave Muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini

Danas (27. januar) se obilježava Savindan, u pravoslavnom narodu poznatiji kao Sveti Sava, a isti se obelježava u...