Dnevni centar počinje sa radom sljedeće godine

Datum:

Share post:

Dnevni centar za djecu s poteškoćama u razvoju biće definitivno završen na proljeće sljedeće godine. Ovo je saopšteno nakon završne konferencije projekta ''Korak do cilja''.

Predstavljeni su završni radovi na opremanju Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama koji je u velikoj mjeri opremljen zahvaljujući donacijama, a nalazi se u sklopu nove zgrade Centra za socijalni rad.

Prema riječima Milorada Sofrenića, direktora Centra za socijalni rad, na donatorskoj večeri prikupljeno je oko 18.600 konvertibilnih maraka, donacija UNDP-a je oko 35.000 KM, dok je oko 20.000 KM utrošeno iz gradskog budžeta.

''Očekujemo da se u budžetu Grada za narednu godinu planiraju sredstva za zapošljavanje novih radnika koji će raditi u Dnevnom centru, a to su logopedi, defektolozi, psiholozi i medicinski radnici'', pojasnio je Sofrenić, ističući da na području Grada trenutno postoji evidentirano oko 200 djece sa poteškoćama u razvoju.

Predstavnik Udruženja za pomoć mentalno oboljelim licima ''Nada'' Vesna Savić navela je da je projekat ''Korak do cilja'' bio usmjeren na unapređenje položaja djece sa poteškoćama u razvoju, a da je glavna aktivnost bilo opremanje Dnevnog centra.

Izvor: noviglas.info
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 50,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...

Danas je Sveti apostol Timotej

Prema legendi u koju vjeruju svi hrišćani, osim dvanaest velikih apostola koji su poznavali Isusa i bili njegovi...

Dnevni horoskop za 5. mart

Ovan POSAO: Na ovom polju je sve u redu, ali prenosite frustracije zbog privatnih problema na kolektiv. Potrudite se da...

PET MAGAZIN: Iskazivanje ljubavi prema mački naziva se ailurofilija

Ljubitelji mačaka nazivaju se ailurofilima. Ako imate mace u svom domu, one čine važan deo vašeg života i...