Dnevni centar počinje sa radom sljedeće godine

Datum:

Share post:

Dnevni centar za djecu s poteškoćama u razvoju biće definitivno završen na proljeće sljedeće godine. Ovo je saopšteno nakon završne konferencije projekta ''Korak do cilja''.

Predstavljeni su završni radovi na opremanju Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama koji je u velikoj mjeri opremljen zahvaljujući donacijama, a nalazi se u sklopu nove zgrade Centra za socijalni rad.

Prema riječima Milorada Sofrenića, direktora Centra za socijalni rad, na donatorskoj večeri prikupljeno je oko 18.600 konvertibilnih maraka, donacija UNDP-a je oko 35.000 KM, dok je oko 20.000 KM utrošeno iz gradskog budžeta.

''Očekujemo da se u budžetu Grada za narednu godinu planiraju sredstva za zapošljavanje novih radnika koji će raditi u Dnevnom centru, a to su logopedi, defektolozi, psiholozi i medicinski radnici'', pojasnio je Sofrenić, ističući da na području Grada trenutno postoji evidentirano oko 200 djece sa poteškoćama u razvoju.

TESTNA REKLAMA

Predstavnik Udruženja za pomoć mentalno oboljelim licima ''Nada'' Vesna Savić navela je da je projekat ''Korak do cilja'' bio usmjeren na unapređenje položaja djece sa poteškoćama u razvoju, a da je glavna aktivnost bilo opremanje Dnevnog centra.

Izvor: noviglas.info
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 2. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas će, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, dolaziti do prekida...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 1,50-2,00 KM CRNI LUK kg 1,50 KM BIJELI LUK kg 8,00-10,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

VRIJEME DANAS oblačno sa kišom

Ujutru na severoistoku oblačno sa kišom, u ostalim predelima malo do umereno oblačno i hladno. Na zapadu i...

Frilenseri u Srpskoj uplatili 805.000 KM poreza

Sve veći broj građana Srpske zarađuje baveći se frilensing poslovima na internetu pa su tako poreski obveznici koji...