Na današnjem međustranočkom sastanku predstavnika parlamentarnih političkih stranaka u Bijeljini postignut je dogovor da 28. redovna sjedinca Skupštine grada bude održana u srijedu 5. juna od 10. časova Na Dnevnom redu naći će se 67 tačaka.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, istakao je da je od 67 tačaka na Dnevnom redu 39 novih tačaka, dok je ostatak one koje su u ranijem periodu skidane sa Dnevnog reda zbog nedolaska predlagača.

„Uglavnom su u pitanju određeni izvještaji gdje je zaista neprimjerano razmatrati izvještaj ako se neko ko podnosi taj izvještaj ne pojavi na sjednici Skupštine grada. Što se tiče samog sadržaja tih tačaka koje su predložene, većim dijelom su u pitanju izvještaji ustanova i preduzeća koje su ovdje na lokalnom nivou u gradu Bijeljina. Takođe, ima i veći broj važnih odluka, imovinsko-pravne i slične prirode, kao što je zajednička investicija, odnosno, zajedničko ulaganje na izgradnji stambeno-poslovnog objekta na lokalitetu starog buvljaka, gdje je u planu da se gradi vrtić. Tu su i regulacioni planovi, regulacioni plan Industrijska zona, Agrotržni centar, koji su takođe predloženi za ovu sjednicu da se usvoje. Takođe, Program dodjele bespovratnih sredstava za sufinansiranje kupovine seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada je program koji smo imali u prethodnoj godini i koji se pokazao kao dobar. Tu je naravno i imovinsko-pravna odluka koja se tiče Drinskog nasipa“, rekao je Đurđević.

Presjednik je pozivao sve sugrađane, ukoliko ih zanima, da se informišu o svemu što radi Skupština grada, o tačkama Dnevnog reda, kao i o odlukama koje će se naći na sjednici, a informacije mogu pronaći na web stranici Grada Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име