Košarkaška liga Srbije na poseban način povezana je sa Košarkaškim savezom Republike Srpske.

-To se najviše ogledalo kroz održavanje manifestacije pod nazivom „Košarkaški sabor“, koja je više od 20 godina organizovana u gradovima i opštinama Republike Srpske, a u kojoj su prijateljske utakmice odigravale muške i ženske reprezentacije KLS-a i selekcije Srpske, izjavio je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević.

-Manifestacija koja je tradicionalno održavana i prijateljske utakmice koje su odigravane u velikoj mjeri učvrstile su naše odnose, a zajednički smo na taj način promovisali pozitivne vrijednosti u sportu, košarku kao sport širom Republike Srpske, ali i naše zajedništvo što je možda još važnije, nastavio je Đurđević.

Đurđević ističe da će poslije Svesrpskog sabora, koji je ovog vikenda upriličen u Beogradu, ta saradnja biće dodatno unaprijeđena na više nivoa.

-To će se prije svega odnositi na pomoć koju ćemo dobiti u stručnom usavršavanju naših sudija i trenera. Upravo u tom cilju, za početak, KLS će pokriti sve troškove za naših šestoro najperspektivnijih sudija koji će učestvovati na edukativnom kampu u Ivanjici u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, kaže predsjednik KS RS.

-Osim u unaprijeđenju struke, dobićemo podršku i za neke konkretne stvari iz pozitivne prakse koju KLS već primjenjuje, a to su instant riplej sistemi, elektronski zapisnici i sl. Pomoć će dakle biti edukativne, tehničke i materijalne prirode, imaćemo značajan oslonac i zbog svega toga veoma smo zahvalni rukovodstvu Košarkaške lige Srbije na čelu sa Aleksandrom Grujinom, zaključio je Aleksandar Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име