ĐURĐEVIĆ: Gradonačelniku je fotelja bitnija od interesa građana

Datum:

Share post:

Saopštenje predsjednika Skupštine Grada Bijeljina prenosimo u cjelosti:

„Pored pokušaja opstrukcije postupka opoziva, gradonačelnik je odlučio da potpuno zaustavi i redovne tokove života u našem gradu.

Ni jedan jedini materijal ili prijedlog tačke u ovoj godini nije dostavljen Skupštini grada, iako su ih obrađivači davno dostavili u kabinet gradonačelnika, a Skupština uputila više urgencija.

Njegov očigledan cilj je da opstruiše odluke kako bi u javnosti napravio predstavu da ga Skupština blokira, iako je u prošle dvije godine zvanično usvojeno 93% njegovih prijedloga tačaka dnevnog reda.

Na dnevnom redu rada Skupštine još u januaru trebali su se naći programi izgradnje komunalne infrastrukture, održavanja javnih saobraćajnica, komunalne potrošnje, izgradnje javne rasvjete.

Očigledno da je ostanak u fotelji gradonačelnika mnogo važniji od ovih i drugih programa koje smo trebali usvojiti zarad interesa građana.

Takođe, Gradonačelnik je javno saopštio kako je sredstva koja su odlukom Skupštine grada, već namijenjena za rad Komisije za opoziv, prebacio za subvcencionisanje prevoza djece i boravka u vrtićima.

Ovo je apsurdno jer je Skupština grada Bijeljine već odvojila i namjenila sredstva u budžetu za ove potrebe.

Ovim je pokazao svoje pravo lice i da je spreman na sve pa čak i na zloupotrebu djece u predizbornoj kampanji.

Još jednom poručujem, referenduma će biti, poštovaće se svi demokratski procesi i volja naroda.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...

LOPARE: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala Opštine (foto)

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u...

STANIVUKOVIĆ O “PUTU“ IGORA RADOJIČIĆA: „Šta god drugi rade, neka im je srećno i neka idu putem kojim smatraju da trebaju ići“ (foto)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prokomentarisao je, formiranje pokreta "Svojim putem", na čijem čelu će biti Igor Radojičić, bivši...