ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: 12. maj 1992. godine predstavlja jedan od najvažnijih dana u istoriji Republike Srpske

Datum:

Share post:

U Bijeljini je danas obilježen Dan Vojske Republike Srpske, Dan semberskih ratnih jedinica i Dan 3. pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

Pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, sa zastavama ratnih jedinica, defilovali su od kasarne „Vojvode Stepe Stepanovića“ do Centralnog spomenika poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

-12. maj 1992. godine predstavlja jedan od najvažnijih dana u istoriji Republike Srpske. Odali smo počast svima onima koji su dali svoje živote, da bismo mi danas živjeli slobodno u našoj Republici, da bismo mogli uređivati naše društvo onako kako mi mislimo da je najbolje, da bismo slavili slave i poštovali naše narodne običaje. Imamo slobodu danas da radimo sve to zahvaljujući onima koji su dali ono najsvetije u borbi za slobodu Republike Srpske – svoje živote, izjavio je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

-Ne smijemo zaboraviti ni one koji su izgubili dijelove svoga tijela u toj borbi, ali i sve druge koji su učestvovali u odbrani Republike Srpske. Svi oni koji su bili spremni da obuku uniformu Vosjke Republike Srpske, bili su spremni i da daju ono najvažnije u toj borbi. Oni su uradili onaj teži dio posla, a na nama je da radom, pameću i olovkom u miru sačuvamo sve ono što su oni postigli, zaključio je Đurđević, predsjednik bijeljinskog parlamenta.

Sa područja Semberije život za Republiku Srpsko dalo je 1.080 boraca Vojske Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Najnoviji podaci: U 2023. porastao broj zaposlenih žena, pogledajte o kojoj cifri je riječ

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da je položaj žena na tržištu rada u prošloj godini...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...

TZ ŽUPANJA U BIJELJINI: Nastojimo obnoviti našu tradiciju i prenijeti je na našu djecu (foto, video)

Na 13. Međunarodnom sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini, izlagači su i prijatelji, gosti iz Turističke zajednice Grada...