Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev oglasio se povodom Šapićeve izjave da je smenio jednog od svojih saradnika.

,,Izjava gradonačelnika Beograda, dan nakon 175. godišnjice osnivanja Srpske Vojvodine, u kojoj na najprizemniji način vređa Srbe iz ovog istorijski, nacionalno i duhovno važnog dela srpskog etničkog prostora, nezapamćena je čak i u vreme nacističkog okupatora. Umesto da se suprotstavi kao čovek i muškarac očima javnosti povodom ubistava dece i ljudi u Beogradu, Šapić je izašao iz mišije rupe u koju se zavukao sedmicama unazad kako bi, gle čuda, izlivom najgoreg šovinizma vređao Srbe u Vojvodini. Srpska liga zahteva njegovu hitnu smenu sa mesta gradonačelnika Beograda“ – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev povodom Šapićeve izjave da je smenio jednog od svojih saradnika, Srbina iz Vojvodine, jer ,,radi na manjem broju obrtaja“, tj. na ,,taj vojvođanski broj obrtaja“.

Đurđev je napomenuo da je krajnje vreme da se Beograd prestane braniti od Srba i da je Šapićeva poruka direktan vetar u leđa onima koji žele da srpsku Vojvodinu odvoje od antisrpskog Beograda“

Predsednik Srpske lige pozvao je patrijarha srpskog gospodina Porfirija da osudi ovaj Šapićev govor mržnje i da mu ne dozvoli da svojim prisustvom oskrnavi Spasovdan kao krsnu slavu Beograda.

,,Nekad se čini da su 1945. godine streljani svi Srbi koji bi se danas suprotstavili Šapićevom antisrpstvu. Šapić nije ni pravi Beograđanin, jer da jeste, ne bi se stideo da ode u Mladenovac, mesto na čijem fakultetu je stekao diplomu, i suoči se sa porodicama ubijenih u nedavnom masakru. Na kom nivou obrtaja je tada bila njegova hrabrost? Na nuli. Taj broj je ocena i njegove ljudskosti i rodoljublja. Da nije bilo nacionalne borbe tih istih Srba iz Vojvodine, Šapić danas ne bi imao gde da bude gradonačelnik“ – zaključio je Đurđev.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: pink.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име