ĐOKIĆ: RiTE „Ugljevik“ će izvršiti arbitražnu odluku

Datum:

Share post:

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da će Rudnik i termoelektrana „Ugljevik“ izvršiti arbitražnu odluku prema Holdingu slovenačkih hidroelektrana u visini 67 miliona evra.

Tokom poslaničkih pitanja i odgovora u Parlamentu Republike Srpske, Đokić je rekao da će ovo biti teret za RiTE „Ugljevik“, ističući da je ova obaveza nastala u vrijeme bivše SFRЈ kada je postojao sporazum o udruživanju rada i sredstava tadašnje države.

Đokić je rekao da je dobro to što značajan dio tužbenog zahtjeva tužioca nije prihvaćen pred arbitražom u Beogradu, jer da se to dogodilo izavalo bi daleko složenije posljedice po Republiku Srpsku, Elektroprivredu i RiTE „Ugljevik“.

On je podsjetio da arbitraža koju je pokrenuo Holding slovenačkih hidroelektrana traje duži niz godina, te da postoje dva spora – jedan pred Arbitražnim tribunalom u Vašingtonu, a drugi u Beogradu.

Đokić je rekao da RiTE „Ugljevik“ mora Slovencima ubuduće isporučivati čak trećinu struje koju proizvede i platiti odštetu od 67 miliona evra po osnovu presude koju je donijelo Arbitražno vijeće u Beogradu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VLADA SRPSKE: Tri puta povećavana plata u javnom sektoru prema sporazumu sa sindikatima

Plate zaposlenih u javnom sektoru povećane su u tri navrata nakon što su Vlada Republike Srpske, odnosno resorni...

50 godina Opel Kadetta C

Proizvođač iz Riselshajma obilježava pet decenija od lansiranja legendarnog klasika. Riječ je o Kadettu C, modelu koji se...

FK ’’Zadrugar’’ iz Crnjelova ogorčen na suđenje: Igraču slomljena noga – spriječimo nasilje u sportu (foto,video)

Teška povreda mladog igrača Zadrugara iz Donjeg Crnjelova Slobodana Jelića obilježila je meč  ovog kluba i domaćina Glasinca...

KALABUHOV: Bez rezolucije Savjeta bezbjednosti niko ne može biti visoki predstavnik

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov poručio je da je stav Rusije da Kristijan Šmit nema mandat...